|

Salut. In urma cu ceva timp cineva cu un Facebook fals ma hartuia si pe mine si pe iubita mea. Injura, comenta la poze etc. Voia ca eu sa fiu cu ea si evident nu dadea informatii adevărate. Am blocat-o pe Fb si a facu si Instagram cu acelasi scop. A văzut ca nu reușește si a sters contul si ne-a lăsat in pace. Acum alt cont, se pare ca ma cunoaște mai mult sau mai putin, trimite mesaje prietenei mele cum ca as fi cu alta femeie si prietenii mei nu prea sunt de acord. A trimis mesajul si a sters contul. Ce să fac sa găsesc persoana respectiva. Un IP, adresa de ceva sa ma ducă la acea persoana, sa aflu cine este? Stiu ca este complicat, dar dacă stie cineva, va rog ajutați-mă

8 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Doar Politia in cazul unei infractiuni poate afla cine este persoana din spatele unui IP sau profil. In situatia ta, te sfatuim sa iti securizezi contul de Facebook - nu posta in mod public si nu adauga persoane straine in lista de prieteni (chiar o poti curata de profile care nu-ti sunt familiare). Gasesti mai jos pasii pe care trebuie sa-i urmezi:
1. Mergi pe orice pagina de Facebook in coltul din dreapta sus. Vei avea acolo o sageata pe care apesi, ca mai apoi sa dai click pe Settings.
2. Ti se va deschide pagina setarilor. In partea din stanga vei avea un meniu care contine mai multe optiuni. Poti sa alegi cum interactionezi cu ceilalti, sa iti administrezi aplicatiile, taggurile, etc. Te invitam sa faci asta alegand din meniu Privacy si Security.
3. Pentru fiecare continut de pe Facebook ai 3 optiuni:
• Public – oricine poate vedea respectivul continut (nerecomandat)
• Friends of friends – prietenii prietenilor tai pot vedea continutul (noi nu recomandam sa o folosesti pentru ca pe Facebook este la moda sa ai foarte multi prieteni si poti ajunge sa impartasesti informatia cu foarte multe persoane pe care nu le cunosti ex: daca tu ai 200 de prieteni si fiecare din prietenii tai au si ei 200 de prieteni atunci 200 x 200 = 40 000 de persoane vor putea vedea ce postezi)
• Friends – doar prietenii tai pot vedea informatia (aceasta este cea mai recomandata optiune, luand aminte bineinteles faptul ca trebuie sa ai grija pe cine adaugi in lista ta. Nu adauga persoane straine!)
• Only me – Doar tu poti vedea continutul.
Folosind aceste optiuni poti alege cum sa iti personalizezi setarile.
4. Ca sa iti setezi optiunile pentru cum pot vedea ceilalti profilul tau mergi la profil si vei avea un buton in dreapta sub Cover Photo Update Info. Din nou vei avea mai multe submeniuri cu optiunile Public, Friends, Only Me.
5. Pentru a vizualiza schimbarile facute mergi la profilul tau si vei avea tot in dreapta sub Cover Photo optiunea View as. Aceasta optiune iti permite sa vezi cum se vede Public profilul tau, cat si cum il vad anumite

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Cel mai bine sa umbli la setari si la pagina ta si la cea a prietenei si sa nu poate nimeni sa te contacteze decat cei care sunt prieteni.
http://scoalalucianei.ro/facebook-setari-de-confidentialitate/
https://www.facebook.com/help/239070709801747/?helpref=hc_fnav
Daca are o pagina care dureaza mai mult poti face si o plangere la politie sau parchet.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Salontanul):

Totusi apar la mesaje neacceptate sau nu știu cum sa le zic. Mulțumesc oricum happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BroascaCuElice):

Mulțumesc. Am sa încerc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut. Lumea e destul de bleagă. Ar putea să meargă chestia următoare. :d
https://www.youtube.com/watch?v=4pEPL-PRN_I
La minutul 2, 52 el are link ul pus în căsuţa de chat, apeşti pe X să nu se vadă originea site ului.:) Poţi spune că e un strawpoll
Să nu mă mai complic să-ţi traduc, faci cum face tipul ăsta. O să primeşti în loguri, ip ul care a intrat pe link ul oferit de către tine. Cu https://www.iplocation.net, afli ce şi cum. şi ai mai putea desigur să mergi la providerul pe care ţi-l afişează site-ul https://www.infobyip.com din oraşul tău cu ip ul respectiv şi să-i rogi frumos să-ţi dea un număr de contact, de telefon, pe care este făcut contractul, ei nu au voie să dea date cu caracter personal însă dacă te complici cu poliţia şi ai datele necesare se poate. Poţi spune, că eşti hărţuit online de către contul de Facebook şi poţi arăta ce ai făcut pentru a face rost de adresa ip.
Ai mai putea cu să afli direct locaţia cu http://www.ipfingerprints.com dar, este dată cu aproximaţie, deci nimic nu e sigur. D-aia am spus să mergi la providerul afişat pe infoip.
Sper că ai înţeles, succes cu frustraţii ăştia. :d

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NAT0):

Un pic mai complicat chestia cu politia, dar cu IP ul sper sa sperii persoana respectiva si sa ma lase in pace. Mulțumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Securizeaza-ti mai bine contul si incearca sa nu adaugi atatea postari in modul "public".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează