anonim_4396
| Anonim întreabă:

Nu prea stiu ce sa fac, deoarece am fost amenintat pe Facebook.
Acum sa va povestesc. Este o fata la care daca iei initialele numelui formeaza PLM. Intr-o zi am enervat-o, iar (cred) iubitul ei (cel care m-a amenintat) mi-a trimis pe Facebook un mesaj. Citez :"Nu te Cunosc Darr Iti prupui ceva Te rog Frumos nu te mai lua de X. Ok. Daca mai Aud odata O sa lasa Rau Iti jur". Din acest citat imi dau seama ca este un analfabet. De pe pozele sale de Facebook imi dau seama ca are cel putin 18-20 de ani si ca e satanist si/sau emo.
Pot sa depun plangere la politie?
PS: Am 15 ani asa ca va dati seama ca e o joaca de copii chestia aia cu PLM.

| Ora de net a răspuns:

Buna,

Intr-adevar, amenintarea este o fapta pentru care se poate depunde o plangere la Politie, dar numai atunci cand aceasta capata forme grave (ex. urmariri, supravegherea locuinţei, a scolii, amenintari insotite de fapte care cauzeaza temere).

In cazul in care cineva te deranjeaza online, iti recomandam sa inchei conversatia si sa blochezi persoana. Daca amenintarea este reala si iti este teama ca persoana respectiva chiar va actiona, pastreaza dovezile si mergi impreuna cu parintii tai la Politie.

Pentru orice alte intrebari, colegii nostri de la ctrl_AJUTOR iti stau la dispozitie http://oradenet.salvaticopiii.ro/ctrl-ajutor

Ora De Net
6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da. Poti sa depui plangere in care-ti rezervi dreptul sa-l dai in judecata. Daca te-a amenintat cu savarsirea unei infractiuni, subzista infractiunea de amenintare, fapta prevazuta si pedepsita de art.193 din Codul penal. Poti formula o plngere penala prealabila si sa indici politiei anumite date care sa conduca la identificarea autorului. Daca ti-a adresat numai injurii este contraventia scrisa de tine si incadrata corect. La cererea motivata a ta, pentru a se aduna mai multe probe, procurorul poate solicita judecatorului autorizarea interceptarii si inregistrarii convorbirilor ori comunicarilor efectuate de tine prin telefon sau orice mijloc electronic de comunicare, indiferent de natura infractiunii ce formeaza obiectul cercetarii.
Pentru asta sa faci si un printscreen cu raspunsul lui.

| johnnny123 a răspuns:

:-)))) vrei sa te duci la politie pentru ca un om ti-a spus sa nu-ti mai bati joc de prietena lui?

Nu ar fi o solutie mai buna sa nu-ti mai bati joc de oameni?

| whatevernvm a răspuns:

O sa te omoare la noapte, mai bine sa ai la indemana un cutit

anonim_4396
| Anonim explică:

O iei prea personal. Eu am cont pe Facebook de 7 ani, dar si pe mine m-au amenintat. Ca ma taie, ca ma bate, ca ma rupe, ca ma gaseste, CA MA PUPA IN C*R.

Dar uite ca au ramas vorbe aruncate in vant. Blochezi frumos, ignori si data viitoare stai si tu pe fundul tau. Nu te mai baga unde nu iti fierbe oala. Mai ales atunci cand fata are si prieten.

| madymeow a răspuns:

Acceseaza platforma de helpline http://www.sigur.info/ si ei vor sti cum sa te indrume.