| gabriel2004o a întrebat:

Salut TPU! Cam cât de sigur ar fi dacă folosesc o mașină virtuala sa intru pe deep web?
Și dacă este ce sistem de operare și ce program pentru mașină virtuala sa folosesc?

Răspuns Câştigător
| MValentin a răspuns:

Este de ajuns sa folosești tor browser si un vpn, dar degeaba intri. Nu ai de unde sa găsești link-uri funcționale asa ușor cu chestii,, interzise,,. Lucrând si documentandu-ma in acest domeniu iti voi explica cum sta treaba acolo.
Sunt 2 straturi: primul strat este cu programe piratate, cu magazine online ce vand de la carduri de credit copiate la seminte de cannabis etc.
Ultimul strat: constă in forumuri unde sunt postate diferite chestii,, interzise,,. De la pornografie infantilă la gore, bine gore găsești si pe google.
Viteza de navigare va fi mult scazuta din cauza faptului că Tor Browser te filtrează prin încă vreo 3-4 mașini (calculatoare) pana sa poti primi răspuns de la site-ul respectiv sa ti se afișeze pe ecran.
Ce recomand? Trebuie doar sa dezactivezi java-script, deoarece acel plugin are niște vulnerabilități ce poate duce spre demascarea ip-ului.
Dar daca ti se demascheaza ip-ul? Niciodată IP-ul nu iti va arata locatia exacta, de exemplu eu stau in Caras-Severin si IP-ul meu are locația in București.
Oricum din ce am văzut, deepwebul este plin de scamm-uri si singurele magazine virtuale sunt si cele ce apar pe Hidden Wiki, dar na daca cumperi un cont de Netflix sau spotify e ok, dar daca vrei sa cumperi un cont de paypal cu 500 de dolari nu cam merge, nu are logica ca vânzătorul sa iti vândă 500 dolari pe 0.004 bitcoin.
Si alt motiv, esti in România, nu exista lege antipiraterie d-apai sa te caute politia ca descarci nu stiu ce de pe deepweb. Oricum sunt si site-uri foarte utile precum este un site ce găzduiește in engleza aproape toate cartile existente happy daca mai ai întrebări sunt aici

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ca e masina virtuala sau PC tau cu sistemul de operare tot cu același ip iesi afara...

| dinaprilie a răspuns:

Cauta si instaleaza browserul de internet tor/duckduckgo. Acestea au incorporate in ele server de proxy ( vpn ). Astfel iti poti "ascunde" identitatea. Daca vrei masina virtuala poti instala vmware spre exemplu si in interiorul lui instalezi windows si cam asta e.

| GPA a răspuns:

Nu-ți trebuie mașină virtuală pentru a naviga în Deep web. Ai nevoie de un antivirus bun (îți recomand Avast sau Bitdefender), activarea unui firewall atât din sistemul de operare (folosind Windows, nu trebuie să fie client pe Linux obligatoriu, chiar dacă Linux este mult mai safe în ceea ce privește virușii) cât și din antivirus și o conexiune VPN suplimentară. Poți folosi clientul de la OpenVPN și fișierul de configurare. ovpn

OpenVPN : https://openvpn.net/downloads/openvpn-connect-v3-windows.msi

OVPN (servere) :

https://www.vpngate.net/en/

. Mai există Cyberghost, NordVPN, printre cele mai bune și safe VPN-uri. OpenVPN este un client free, stabilitatea conexiunii dintre client și server nu va fi întotdeauna optimă (poți pierde conexiunea uneori, adică pierzi și ip-ul și rămâi descoperit).
Pentru Deepweb ai nevoie ori de browserul Brave (cu activarea din setări a clientului către rețeaua Tor) și motorul duckduckgo, ori browserul Tor.

Toate site-urile din Deep web vor avea în domeniu extensia. onion
Rămâne să cauți site-urile. onion, sunt multe dacă știi unde să cauți.
Mare atenție să ai antivirusul activat și Vpn-ul pornit și configurat.