| Corcodele42 a întrebat:

Salut TPU, care este treaba cu Tails Os? Este oare cel mai bun os pentru siguranta pe internet? Edward Snowden a spus ca este cel mai bun pentru a nu afla guvernul despre tine nimic politia, serviciile secrete. Oare este atat de sigur?

3 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Daca cineva chiar vrea sa afle va aafla. Sistemul ala devine inutil in momentul in care intri pe Google, Facebook sau orice site mainstream.

| SpiridusulTuca a răspuns:

E deja cam vechi. Dar e destul de securizat. Am folosit si eu, viteza e foarte mica dar poti sa intri pe tor sau chestii de genu. Daca nu esti atent ai putea sa iti dezvalui conexiunea si apoi aia stiu deja ip si alte chestii. Evident nu este securizat de cia fbi, aia pot sa te gaseasca

| Zuzu1991 a răspuns (pentru SpiridusulTuca):

NOPE, nu e vechi
https://mirrors.edge.kernel.org/tails/stable/tails-amd64-4.17/
ultimul release, 22 martie, aia e acum nici o luna

tails nu are nici o legatura directa cu siguranta pe internet, ci doar indirecta, fata de simplul tor browser, tails e puternic limitat sa nu te lase sa faci absolut nimic pe internet DECAT via tor, tor browser pe altceva decat tails mai lasa sa scape unele chestii, care pe tails nu se intampla

acum, ce e tor, cred ca ai auzi idei generale, dar in practica, e un sistem dezvoltat si finantat de catre guvernul americat (NOOOO SHlT) pentru proprii lor agenti sub acoperire oriunde in lume (CIA, Clandestine Service, etc.) sa poata comunica fara sa fie prinsi de NIMENI, iar cel care l-a implementat a spus ca daca nu e public, atunci nu poate fi sigur (pentru ca oricine are un nod tor stie sigur ca numai agenti sub acoperire pot sa comunice prin el si deci poate sa ii urmareasca)
moment in care... EVIDENT e folosit in momentul asta si pentru Dark Web si de wikileaks, etc.

pe scurt, cand folosesti tails, NUMENI nu stie cine esti, atat timp cat tu nu spui

insa, cum a spus si SpiridusulTuca este intr-adevar o retea lenta, in mod explicit sunt blocati t0rrentii, iar google te ia la bani marunti, la orice acces iti baga pe gat un captcha sa demonstrezi ca nu esti robot, etc.