| Andrei73802717159 a întrebat:

Salut,TpU!
Zilele astia un prieten si-a luat teapa cu un cont de steam.Are conversatia cu vanzatorul si adresa de email poate sa se duca la politie sa faca ceva?

Răspuns Câştigător
| Boss_Ionut_1999 a răspuns:

Da, in general, daca nu ai companie care se ocupa si esti autorizat sa vinzi chestii, nu poti sa vinzi chestii, cum s-a zis si mai jos nici la olx nu se implica, pentru ca atunci cand vinzi o chitara spre exemplu la mana a doua, dar tu esti persoana fizica si nu esti autorizat sa vinzi chitare, practici faci piraterie, daca primesti tepe este riscant ca nu prea are cine sa te ajute.

Revenind la subiect, daca cel care a dat teapa s-a dat drept vanzator de steam keys spre exemplu, atunci poate poti sa faci ceva, dar daca a zis ca iti vinde contul lui sau jocul propriu zis din cont, atunci nu sunt sigur ca este legal/conform termenilor si conditiilor de la steam

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De ce s-ar implica Politia in bisnitareala care o faceti voi pe internet?
Daca vindea ceva oficial, pe un site legal da, se putea depune plangere de inselaciune, dar in situatia asta, ma indoiesc ca ai putea face ceva.

| raMLesS a răspuns:

Nu prea face nici daca iti iei teapa pe olx, la steam ce pretentii sa mai ai.

| Boss_Ionut_1999 a răspuns:

Depinde de ce fel de teapa si-a luat, steam nu autorizeaza vinderea de conturi si jocuri, informeaza-te si vezi daca natura intelegerii a fost confrom regurilor de steam, daca da, atunci poti sa fii ajutat de ei. Nu cred ca politia romana e in stare sa rezolve asa ceva da ma rog poti sa incerci

| Andrei73802717159 explică (pentru Boss_Ionut_1999):

Deci daca cineva primeste teapa cu un cont de steam politia nu face nimic?

| siriusblack98 a răspuns (pentru Andrei73802717159):

Exact asta se întâmplă. De vreme ce tranzacția nu este autorizată, poliția nu se implică. Pur și simplu le depășește jurisdicția.