| remus a întrebat:

Salut, va rog, anul trecut o cunostinta apropiata familiei, fiind in vizita a avut tupeul si nesimtirea ca din PC-ul meu mi-a furat toate datele, IP funizor internet, conturi yahoo mail, parola, cont Facebook, parola cont google, parola si alte conturi cu parole. Se conecteaza la PC-ul meu fara sa-mi ceara permisunea, ce pot sa fac in aceasta situatie?

| Ora de net a răspuns:

Bună!

Ne pare rău că ai întâmpinat o astfel de situație neplăcută. Te sfătuim să îți salvezi datele din computer pe un dispozitiv extern, să îți reinstalezi sistemul de operare și să îți schimbi parolele tuturor conturilor. Pe viitor, este bine să nu dai acces altor persoane la computerul sau dispozitivul tau.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Daca iti controleaza pc-ul e pentru ca ti-a instalat ceva. Descarca ceva program gen malwarebytes apoi scoate cablul de net si scaneaza sistemul si cu ala si cun unativirus. Ar trebui sa-ti gaseasca problema.

Intre timp schimba toate parolele si pune autentificare dubla (sa iti ceara sa confirmi si pe tel cand te conectezi) in caz ca iti scapa ceva.

Pe viitor nu mai da acces nimanui la PC-ul tau. Sau daca trebui sa faci asta mai fa un utilizator in windows.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Verifica, daca nu ai instalat un program denumit "Team Viewer".
Daca da, atunci trebuie sa intrii in el si sa schimbi parola de acces SAU sa-l dezinstalezi de pe calculator.

| Simpatik a răspuns:

In primul rand verifici sa nu ai keylogger, daca nu ai asa ceva instalat (afla ce inseman keylogger si cum scanezi dupa asa ceva de la pretenul google) treci la apsul 2 si anume iti schimbi toate parolele.
Daca ai schimbat parolele numai are ce face!
De unde stii ca ti-a furat datele acestea?

| AmiPlaceFortnaight a răspuns:

Nu se poate conecta la pc-ul Tau daca nu il are, schimba-ti parolele...