|

Salutare TPU, acum cateva zile, nu stiu cum, am luat un virus de pe net. Virusul se manifesteaza prin urmatoarele semne :

-Calculatorul a inceput sa mearga din ce in ce mai greu.

-Nu ma lasa sa descarc absolut nici un antivirus

-Imi da foarte multe erori

Si multe alte chestii, stiti cum as putea sa rezolv problema in afara sa reinstalez windows? MULTUMESC!

7 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Iti recomandam sa iti salvezi datele pe un dispozitiv extern si sa iti reinstalezi sistemul de operare.

Pe viitor, este bine sa retii ca pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie updatat constant. Daca un antivirus nu isi updateaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut, incearca sa intri in safe mode, da click pe start tasteaza msconfig da pe boot bifeaza safe boot, apoi mai bifeaza network apoi da ok si apasa pe restart, dupa aceia pc-ul se va restarta in safe mode intra aici si descarca si instaleaza Malwarebytes Anti-Malware :https://www.malwarebytes.com/ descarca varianta free scaneaza si sterge tot ce gaseste, apoi start msconfig >boot>debifeaza safe boot>da pe ok, daca problema persista reinstaleaza sistemul de operare sau contacteaza-ma.

| explică (pentru Anonimul95t):

Multumesc mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Crinel2000):

A mers?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Crinel2000):

Da,iti multumesc mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca te pricepi in domeniul it, poti instala un antivirus, doar daca te stii. iti recomand o reinstalare completa pe calculator, fara a pastra orice date! absolut nimic, bafta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează