|

Salutări tuturor, am o intrebarea mai ciudata. Deci acum cateva zile mi s-a intamplat ceva ciudat, stateam pe Facebook totul ok, vorbeam cu cineva care pe messenger ii aveam porecla, dupa care observ ca numai este nicio porecla, ma uit in conversatie si nu vad nimic ca cineva ar fi sters-o. Dau sa setez din nou porecla, iar atunci vad ca porecla mea era schimbată intr-un nume ciudat si obscen, ma uit din nou sa vad daca eu sau persoana respectiva a schimbat-o, nu o schimbase nimeni, sterg acea porecla dupa 10 minute apare din nou, fac aceleasi chestii si iar apare. Stiti cumva ce se intampla? Vreau sa precizez ca am verificat securitatea si este totul ok

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Schimba imediat parola cu una foarte lunga si complicata de minim 15 litere si cifre, ca sa nu ti-o mai poata folosii nimeni.
Apoi iesi si reintri in FB.
Nu uita sa notezi parola undeva, unde o poti pastra pe viitor.

Uite aici un exemplu de parola de complexitate mai mare, care nu se poate sparge usor:
aNg3L0p0p3scUcelMar3
Dupa cum vezi, am folosit litere cu caractere mari si mici, dar si cifre, ca sa fac mai complicata parola, imposibil de spart.
Tine minte: parola sa nu o dai niciodata, nimanui, nici macar celui mai bun prieten al tau sau iubitei, niciodata!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioneasca1001):

Nu am dat nimănui nicio parolaa, si am facut ce mi ai spus tu.dar totusi mai am semne de întrebare. Cum este posibil? Am contul foarte securizat, si parola nu o stia nimeni, plus ca altceva suspect n am vazut decat porecla aceea...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Angeloxoxo):

Parola se poate fura
de exemplu, daca intrii de pe un calculator pe care poate sa intre si altcineva e PENIBIL de simplu sa vezi o parola salvata, nu iti spun cum (nu postez hack-uri aici), dar poti sa ma crezi pe cuvant

ca sa nu mai ai NICIODATA problema asta si sa nu te mai poata hackeri nimeni, chiar daca ii dai parola in brate, poti sa pui autentificare in doi factori:

https://ro-ro.facebook.com/help/148233965247823

care inseamna ca dupa ce bagi parola, ori primesti un cod pe sms si il bagi si pe ala, ori folosesti o aplicatie care genereaza un cod pe minut, iar un eventual hacker trebuie sa stie si codul ca sa intre pe Facebook-ul tau

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru fiecare dintre noi cuvântul "soft" ar trebui să fie sinonim/tradus cu: ușor, vulnerabil, instabilitate.
Deci niciodată nu trebuie să ne bazăm pe lucrurile de pe internet.
Eu nu mă mir dacă în clipa următoare mi-ar dispărea profilul de pe TPU sau s-ar schimba singur; sau ar dispărea toate email-urile, sau androidul de pe telefon s-ar transforma în windows phone sau ar dispărea cu totul.
Nu vei găsi răspunsul la întrebarea ta. Ce poți face este să raportezi eroarea apărută, și în același timp să te obișnuiești cu instabilitatea a tot ceea ce se numește soft (realitate virtuală). În spatele oricărui program se află până la urmă niște oameni care pot face ce vor cu ce le stă în putere sau chiar mai mult decât ar putea. Sunt și români care lucrează la Facebook. Așa se explică porecla obscenă apărută. În astfel de clipe te-ar ajuta un print screen și un raport cu poza către Facebook.
Niciodată să nu te bazezi și să nu stochezi lucruri online importante. Și mai ales acolo unde nu ți se percep costuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

Da, asa e.
In plus nu trebuie sa ne calcam pe o ureche ca nu o sa ne afle nimeni niciodata parola. Sunt unele site-uri care cu asta se ocupa. Apesi pe un link si te duce pe un site unde ori te pune sa te loghezi la un Facebook fals ori iti ia automat datele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Reinstaleaza din nou messenger-ul deoarece poate fi o altercatie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează