anonim_4396
| Anonim întreabă:

Sper ca am pus categoria ok.
Mi-am scanat leptopul si zice ca a gasitu un virus sau ceva de genul asta si nu stiu ce as putea face in legatura cu asta.
Am sters folderul care zice ca ar fi afectat. Imi zice ca a gasit ceva "TrojanDropper:Win32/Bressmon" si ca ar fi activ.
Ce pot sa ii fac?

| Ora de net a răspuns:

Salut,

De cele mai multe ori, antivirusul care identifică faptul că tu ai un virus în calculator, oferă și posibilitatea de a șterge virusul respectiv. Nu este nevoie să ștergi tu fișierul înainte, ci să activezi antivirusul să îl elimine din calculatorul tău.

După aceea, la o nouă scanare, acesta nu ar mai trebui să identifice niciun fișier potențial periculos. Dacă în continuare îți apare că un ai un virus în calculator, poți lua în considerare să folosești alt antivirus.

Este important ca antivirusul tău mereu să fie activat și actualizat.

În plus, pentru a nu trece prin aceeași situație în viitor, evită să accesezi site-uri sau să descarci fișiere care par nesigure.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| Intruder19 a răspuns:

Instaleaza MalwareBytes si scaneaza cu el. O sa te scape de virusi daca mai ai ceva.

4 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Windows Defender il poate curata fara probleme.

| PainTech a răspuns:

Salut! Presupun ca acesta a fost gasit de Windows Defender. Acest tip de malware poate instala alte programe rau intentionate pe dispozitiv, Windows Defender s-a ocupat singur de el. Nu mai trebuie sa faci nimic.

Ideal ar fi sa incerci o scanare si cu alt antivirus pentru a cauta alte eventuale probleme. Recomand MalwareBytes ( https://www.malwarebytes.com/mwb-download/thankyou/ ), dar poti folosi si altele ( ESET, Comando, etc. )

Stai linistit, nu are rost sa te consumi prea tare pentru asta.

Ai grija totusi pe viitor ce foldere stergi! Lasa antivirusul sa isi faca treaba.

| KaanNoah a răspuns:

Laptopul tau scoate zgomote si se încălzește?