| Andre3iST a întrebat:

Am 13 ani, 65 kg si 1.67 cm. Ce recomandari sunt pentru slabire (accept orice parere fie buna sau eronata)?

Răspuns Câştigător
| and0ra a răspuns:

Deficit caloric. Practic mănânci mai puțin decat mancarea consumata de obicei. Nu e nevoie sa te infometezi. Eventual fă și sport. Chiar și doar plimbatul ajuta. Eu am slăbit ținând post intermitent dar asta nu e recomandat unui minor. Totodata, e bine sa înlocuiești dulciurile cu fructele. Sau chiar cu mierea, e mult mai sănătoasă. Personal, am avut probleme cu renunțarea la dulciuri la început, dar am început sa îmi fac asa o combinație de iaurt de fructe cu nuci/migdale și miere și nu mi-a mai trebuit ciocolată sau alte dulciurihappy și am slăbit 20 de kg în 6 luni.
Ah și sa bei apa plata mereu, sucurile (mai ales cele acidulate) nu sunt deloc sănătoase.

6 răspunsuri:
| Animeforlifee9921 a răspuns:

Practica un sport, fa niste abdomene, stai in pozitia aia cu coatele pe podea si picioarele in spate intinse ca la flotari(nu mai stiu cum se numea, caut pe net si revin)

| Animeforlifee9921 a răspuns:

Se numeste plank

| Madalinnaa253 a răspuns:

Esti foarte tanar si la varsta ta arderile sunt excelente. Înscrie te la un sport care iti place, absolut orice si o sa vezi ca are efect. Incearca sa stai mai mult pe afara, sa ti ocupi timpul cu ceva. Iar la capitolul mancare, evita o perioada dulciurile si faimoasele, ca acum tot a venit vara, mananca multe fructe, sunt delicioase. Esti copil, n wr trebui sa faci prea mari eforturi ca sa slabesti, doar incearca sa incluzi sportul si putina atentie la mancare.

| AndreeaCrin988 a răspuns:

Având în vedere că ești tânăr, nu trebuie sa ai un deficit caloric foarte mare. Creierul tau încă e in dezvoltare, poate te mai înalți. Deci nu te înfometa, riști să strici creșterea ta armonioasa.
Înlocuiește sucurile cu zahar cu apa, ceai, limonada făcută în casă și îndulcită cu putina miere, in loc sa mănânci dulciuri și snacksuri foarte sărate mănâncă mai multe fructe, iaurturi, legume. Nu manca rapid deoarece creierul are nevoie de cel puțin 20-30 min până își dă seama că nu îi mai e foame, deci mănâncă încet, mesteca cum trebuie. Apucă-te de un sport care îți place, mersul pe bicicleta, plimbatul prin parc, fotbalul, înotul etc.
Nu te lua după cei care fac keto, ai nevoie de carbohidrați. Asculta de corpul tau și de nevoile sale.
Un alt pont ar fi sa nu privești ciocolata și pizza și alte lucruri drept mâncăruri interzise, dacă îți e pofta mănâncă, dar cu măsură. Altfel vei risca ca la un moment dat să mănânci numai mâncărurile "interzise" și să intri într-un ciclu restrictie-mancat până nu mai poți.
Succes in tot ceea ce-ți propui și ai grija de tine

| madalinag1908 a răspuns:

Bună! În primul rând, nu trebuie să te înfometezi sau să ții diete-minune care îți promit că vei slăbi mult într-un interval de timp scurt. La fiecare masă trebuie să ai în farfurie toți macronutrienții necesari corpului nostru, să îi aduci corpului necesarul de proteine, fibre, carbohidrați. Cel mai bine ar fi să îți calculezi parametrii, ca să știi în ce deficit ar trebui să te încadrezi și care ar fi cantitățile optime de macronutrienți pentru o masă. Nu exagera nici cu fructele, pentru că acestea cresc glicemia. Alege fructe cu un indice glicemic scăzut. Iaurturile, mai ales cele cu fructe, trebuie să le excluzi din alimentație pentru că conțin mult zahăr, dar și multă grăsime. Ți-aș recomanda Zuzu Stors 3% grăsime, are și cantitatea de proteină necesară unei gustări, dar și mai puțină grăsime comparativ cu alte iaurturi. Dacă ai nevoie de mai multe informații, îmi poți scrie în pm.