anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 14 ani, 1.69, 52Kg, sunt cam subtirel, si m-am apucat de vreo 2 saptamani de sala, am facut prima saptamana la toate aparatele, am citit pe internet ca e bine ca sa se obisnuiasca muschii cu efortul, dupa care am inceput sa fac dupa un program,
Problema e ca sunt cam slab in greutate, si nu prea am forta, as vrea sa castig in greutate, cam pana pe la 60Kg, si sa mai am niste forta. Acuma tu o sa spui ca sunt cam mic sa ma apuc de sala si ca sa stau cuminte, m-am apucat, asta e, vreau sa merg pe drumul asta, sunt cam slab si nu prea am forta, ce ar trebui sa fac?

O alta intrebare, ce sa fac sa nu raman mic? Sa nu ma fortez sau sa nu fac niste exercitii anume?

Am un prieten care vine cu mine la sala, facem impreuna, are 16 ani, e ceva mai mare in inaltime si greutate, facem exercitiile la fel, avem acelasi program, el a inceput sa ia creatina, el spune ca are mai multa forta sa termine seriile, si o sa i se mareasca muschii de la creatina, el spune ca este perfect naturala si ca nu are efecte adverse dupa ce te lasi, vreau sa stiu daca este adevarat.

Dintre proteine si creatina care este mai buna pentru mine, si daca as avea voie sa iau de la varsta asta, pot aparea probleme din cauza lor?

Si daca faza cu crescutul muschilor este adevarata, dupa ce te lasi, muschii se lasa? Revin cum au fost la inceput?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Nu e LOGIC sa revina muschii cum au fost la inceput? fara stimul fibrele incep sa se distruga ( stare catabolica )

dar stai linistit, cu o alimentatie potrivita ce ai pus in 2 ani dispare in 5 ani, deci e ok

mai stai cu suplimentele, intereseaza-te ce alimente contin proteine si mananca mai des si mai multe ( minim 4 mese pe zi, proteine la fiecare masa ).

creatina pe scurt se gaseste in carne si peste, in special carne rosie.

www.culturism.ro, pune mana si documenteaza-te, sportul asta implica mult citit, trebuie sa intelegi corpul uman cum functioneaza

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Parerea mea personala o fi nu o fi cum spun eu nu stiu,nu sunt sigur

corpul uman nu are nevoie de nici un fel de stimulant care nu e natural si nu este extras din carne,oua,lactate,fructe,legume etc
nu baga otrava in tine,muschi cand numai vei lua se vor lasa,acea otrava umfla muschi intelegeti tu daca isi da unu un pumn cazi jos,conteaza intensitatea sa fie cat mai mare,nu uita de cardio si inima are nevoie de energie,nu are importanta ca esti slab asta nu te scuteste de efort,manca oua fructe e bun pentru muschi, manca orice dar natural, cresti in inaltime ca sportul face minuni orcui nu lenea, lenea te ucide, sa nu stai jos cand transpiri atunci trebuie sa faci mai mult pana simnti ca numai poti vb serios

| TheRomanianWolf a răspuns (pentru RAY):

Serios? daca iti da unu un pumn cazi jos? asta e raspuns de COPIL MIC

DE CE toti campionii de la lupte le folosesc? CAMPIONUL MONDIAL de la MMA e sponsorizat de dymatize si foloseste o gramada de produse de la ei.

De ce nu incerci sa-i dai un pumn sa vezi cum cade jos? Devii noul campion mondial, castigi lejer cateva milioane de dolari.

Hai ma copil mic, mai documenteaza-te inainte sa aberezi.

| LLLLLccccCCCcccCCC a răspuns:

Lasate de sala cam 3 luni incearca sa manince sanatos si sa te ingrasi dupa aia iar te duci la sala doar ca din grasimea acumulata se vor face muschi

| Cosmin86 a răspuns (pentru LLLLLccccCCCcccCCC):

" din grasimea acumulata se vor face muschi", asa zici tu? Altu COMPLET PE LANGA.

E IMPOSIBIL anatomic ca grasimea se transforme in muschi.

NICIODATA o celula nu se transforma in alt tip de celula.

Daca nu stii NIMIC, de ce nu comentezi? nu exista categoria "habarnisti inapoiati" sa comentezi acolo?

| Wehes a răspuns (pentru LLLLLccccCCCcccCCC):

Grasimea nu se ''transforma'' in muschi!
Multumim pentru acest post nefolositor.

| MalusDacus a răspuns:

Nu te duce de acuma la sala..la fel am facut si eu am fost de la 15 ani la 17 la sala si nu am mai crescut nici macar un cm, si cred ca asta este cauza.Am 1.73 cat aveam si la 15 ani, bine ca eu faceam cu greutati mari si cred ca de aia nu am mai crescut. Apoi am citit pe un forum medical ca nu trebuia sa fac exercitii cu greutati care sa depaseasca 70% din greutatea mea si eu faceam cu 80 kg la piept 3 serii la 68 kg si 1.73. Sfatul meu ia-ti niste gantere si fa acasa cu ele + flotari si du-te la sala la 17-18 ani. P.S daca tot te duci la sala nu face in niciun caz genoflexiuni cu haltera pe umeri, dar niciodata asta pana la 18 ani.Bafta!

| Cosmin86 a răspuns (pentru MalusDacus):

"cred ca asta este cauza", crezi prost, sala NU afecteaza cresterea in inaltime DELOC

| MalusDacus a răspuns (pentru Cosmin86):

Ba da! 1stiu mai multe cazuri. Daca nu stii despre ce vorbesti nu mai posta.Hai pa.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MalusDacus):

Eu cu ani de sala nu stiu despre ce vorbesc...

mai documenteaza-te copil mic, inaltimea e determinata genetic :
http://hunkbody.ro/qa-trasul-de-fiare-imi-afecteaza-cresterea-in-inaltime/

copii mici si firavi, comenteaza ei pe altii

| MalusDacus a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu este in totalitate determinata genetic, daca la 14-15 ani faci genoflexiuni cu haltera de 70kg pe umeri normal ca nu mai cresti, plus ca sunt parinti de 1, 90 si copii care au 1, 75(fisu lu Arnold este mai scund ca el cu 5-6 cm, daca era ca tine trebuia sa aiba genetic cel putin la fel de bun ca tasu)Conteaza si alimentatia, somnul, daca faci sala de la o varsta mica suprasoliciti organismul si nu se mai poate dezvolta cum trebuie, cunosc cateva cazuri printre care si eu. http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=how-much-of-human-height uite este 60%-80% determinata genetic asa ca eu sunt foarte bine documentat plus ca vorbesc din experienta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MalusDacus):

"daca la 14-15 ani faci genoflexiuni cu haltera de 70kg pe umeri normal ca nu mai cresti"

arata-mi un articol stiintific care sa sustina asa ceva

| Cosmin86 a răspuns (pentru MalusDacus):

Deci? astept articolul ca nu mai cresti daca faci genu cu haltera

sau esti INCAPABIL sa-ti sustii argumentele cu dovezi stiintifice?

| NicOnea a răspuns:

Multumesc frumos pentru raspunsuri!