| SUDSteaua1947 a întrebat:

Am 16 ani, 1.65 si 90 kg.Mai pe scurt sunt cam gras.Fac box de o luna si am slabit 4 kg.am antrenament de 5 ori pe saptamana si e foarte solicitant mai ales ca ma imbrac si gros,trening, geaca de fas si mai si fac ture de pista de atletism dupa fiecare antrenament.in cat timp pot slabi incat sa pun muschi? Bine,nu visez sa ma fac Arnold din tinerete intr-o luna,dar sa fiu musculos, ceva in genul celor din poze.Mentionez ca de felul meu sunt mai...mare din constructia mea.adica sunt lat in spate, nu sunt genul ala de schilod.Ma gandeam sa ma duc si la sala in weekend,cand n-am antrenament, mai ales ca acasa nu prea am ce-mi trebuie pentru forta.Rog sa raspunda doar cine se pricepe pentru ca sunt disperat sa fac chestia asta. FUNDA!

http://www.culturism.ro/_pics/articles/original/sykvvj1c jp.jpg

http://assets.sport.ro/......laja_2.jpg

http://www.culturism.ro/_pics/articles/original/zr12dwwb sc.jpg

Răspuns Câştigător
| Syndre a răspuns:

E imposibil să slăbești și să pui masă musculară în același timp. Ca să pui masă musculară trebuie să mânânci peste numărul de calorii, ori ca să slăbești hipocaloric.
Primul pas e să slăbești și ai destul de mult de dat jos. Încearcă să-ți calculez caloriile, te poți ajuta de un program gen myfitnesspal.
Mânâncă multe legume, pește, carne slabă(vită, pui, curcan) și lactate până în 7% grăsime. Pe lângă astea mai consuma MAXIM 200g fructe/zi(fără banane, struguri sau alte fructe foarte dulci) și 5-7 ouă pe săptămână, dacă n-ai probleme. Scoate din alimentație pâinea, făinoasele, cerealele, grăsimile, prăjelile, junk food, zahărul etc.
Sportul e doar un bonus, alimentația e mult mai importantă! Oricum, cel mai mult la slăbit te ajută cardio(jogging, aerobic, zumba, înot etc), dar nici sala nu strică. Nu mai pune pe tine 3 straturi de haine la antrenament, degeaba le pui. Mult succes!

6 răspunsuri:
| SiLaS a răspuns:

Cum adica sa poti slabi incat sa pui muschi, cand slabesti nu pui muschi copile, mai documenteaza-te.

| Vladut650 a răspuns:

Daca vrei sa slabesti elimina carbohidratii din alimentatie si bazeazate pe proteine
Carbo = Cartofi/Orez/Paine/Paste etc.
Proteine = Carne/Lapte/Branza/Oua etc.
Ai spus ca vrei sa faci antrenamente de 5 ori pe saptamana si Sambata si Duminica sa te duci la sala, aha ok, si mushii cand se mai odihnesc? Oricum sunt multe antrenamente 5 pe saptamana, eu zic maxim 4. Fa mult cardio, alearga, dar nu zilnic, de 3-4 ori pe saptamana.

| hgcl a răspuns:

Incerc sa te ajut cum pot eu mai bine. Antrenamentele de box sunt unele foarte solicitante si iti recomand ca dupa antrenamentul de box sa folosesti sub fas o pelerina de ploaie care te v-a ajuta sa transpiri foarte tare. Ca sa slabesti ai nevoie de 2 lucruri:
1. Scazi caloriile,
2. Cresti timpul de cardio.
Iti recomand o alimentatie care sa se bazeze in mare parte pe proteina, dar sa consumi si carbohidrati, gresimi, fibre, vitamine si minerale. Incearca sa consumi si proteine vegetale cat si animale si cel mai important sa nu faci foamea. In medie ca sa slabesti in mod sanatos, ar trebui sa slabesti 400-700 de grame pe saptamana. Iar daca decizi sa mergi la sala in weekend iti recomand sa faci toate grupele musculare in aceeasi zi, 2 exercitii pe grupa musculara, 8-12 repetari.
Pocesul tau nu v-a dura 2, 3, 4 luni ci timp mai indelungat. Dar sa ti minte alimentatie sanatoasa+cardio= grasime mai putina.

| hinatakaname a răspuns:

Daca te tii de antrenamente, vei arde grasimi si muschii tai vor creste. Cresterea asta arde si ea calorii, asa ca vei slabi in timp ce devii musculos. S-ar putea sa nu scazi mult in greutate, sau sa scazi si apoi sa cantaresti mai mult din nou; asta se intampla pentru ca muschii cantaresc mai mult ca grasimea.

Iti recomand ca, in loc sa te cantaresti, sa te masori cu un metru (din acela de croitorie? Sau cele de hartie de la Ikea. E in Jumbo unul de 3 metri, cred ca am dat 10 lei pe el, e foarte bun). Poti sa-ti masori stomacul, fundul, bratele, etc, si vei observa o diferenta, pentru ca muschii cantaresc mai mult dar nu ocupa atat de mult loc.

| aurelian087 a răspuns:

Nu Arnold dar macar ca cei din poze. HAAHahaha

| SUDSteaua1947 explică (pentru aurelian087):

Ti se pare ca cei din poza arata ca Arnold? Am vrut sa zic in cat timp pot arata ca baietii aia ca si aia sunt dabia la inceput de pus muschi, n-au galme ca altii.