| disnepchanel a întrebat:

Am 16 ani si 61kg merg la sala forta de 5 luni si am acest program : luni : piept-abdo
marti : biceps-triceps
miercuri : umeri-trapez
joi : spate-(biceps uneori)
vineri : piept-abdo
sambata : picioare. dar picioare nu fac niciodata. e bun?

Răspuns Câştigător
| AntrenorFitness a răspuns:

Nu e bun, cum sa fie bun daca tu nu faci niciodata cea mai importanta grupa musculara Picioarele.
Nu cresti nici mai mare, nici mai frumos si nici mai repede daca faci 2 antrenamente pe aceeasi grupa musculara pe saptamana. Doar o supraantrenezi, distrugi fibrele musculare si nu le dai timp sa creasca.
Tu esti la inceput, un program de antrenament in care sa lucrezi odata pe saptamana grupa musculara este mai bun. Sa ii oferi timp de refacere pentru a creste muschiul. Este mai indicat decat ceea ce faci tu.
Te poti orienta de aici http://www.megaproteine.ro/antrenamente-si-nutritie.html sau iti poti face tu propriul program, respectand niste principii de antrenament... http://www.despreculturism.ro/principiile-cresterii.html
Atentie!
50% este nutritia si 30% antrenamentul.20% odihna si restul factorilor.
Mananca sanatos, antreneaza-te corect si dormi suficient!
Bafta!

| JohnnyBi a răspuns (pentru AntrenorFitness):

Stii poza aia cu gagiu mare, picioare minuscule si scrie mare pe poza "dont be that guy". el vrea sa fie that guy.

| AntrenorFitness a răspuns (pentru JohnnyBi):

laughing vara la strand sta-n apa pana la brau. N-are nevoie de picioare.

| JohnnyBi a răspuns (pentru AntrenorFitness):

Deci nu se "da la fund" rolling on the floor

| disnepchanel explică (pentru AntrenorFitness):

Si daca aleg sa fac Luni : piept abdo, marti biceps triceps, miercuri umeri trapez, joi spate, vineri picioare. mai merge?

6 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

In primul rand faptul ca nu faci niciodata picioare este o problema. Vrei sa ajungi mare in sus si cu scobitori in loc de picioare? Este penibil ca sa nu mai zic ca genoflexiunile si indreptarile sunt niste exercitii ce iti lucreaza toti muschii corpului aproape. Deci pune mana si baga picioare la greu.

In rest vad ca foarte multi de pe aici au mania de a isi descrie programul pe zile si grupe musculare lucrate dar adevarul este ca felul in care organizezi grupele musculare pe zile are cea mai mica importanta.


In primul rand cand ceri o parere specifica care este obiectivul tau... vrei sa cresti in masa musculara, in forta, vrei sa te definesti, vrei sa iti maresti performanta intr-un anumit sport etc. Asta este elementul critic, fara obiectiv, nu se poate spune daca un program este bun sau nu

Dupa aia din nou mai important decat cum iti ogranizezi grupele musculare este ce exercitii faci si ce greutati folosesti si gand spun ce greutati folosesti nu ma intereseaza sa imi zici 10kg sau 20kg pentru ca din nou nu are relevanta ci ma intereseaza sa-mi spui cate repatari poti sa faci maxim cu greutatea respectiva.

Si terminand este foarte importanta alimentatia si odihna.
Nu exista program universal valabil si potrivit pentru toata lumea, fiecare este diferit asa ca un program de fitness trebuie adaptat la fiecare persoana in parte.

Deci incearca sa reformulezi intrebarea si sa dai mai multe detalii dupa cum ti-am explicat mai sus, daca vrei sa primesti un raspuns pertinent

| Cosmin86 a răspuns:

Nu faci niciodata picioare => esti PRAF.

Nu o sa arati niciodata ca un atlet cu muschi ci ca un cocalar cu picioare de femeie.

+ ca antrenamentul de picioare e SINGURUL care mareste cu adevarat productia de TESTOSTERON

Sincer... apuca-te de sah.