| frida0purple a întrebat:

Am 16 ani, sunt fata si vreau sa fac patratelebig grin. N-am niciun pic de grasime pe burta, deci n-ar fi mult de munca. Ce exercitii fizice sa fac? Cate pe zi si pentru cat timp?

11 răspunsuri:
| Λndrei a răspuns:

Pai daca tot vrei sa ai alearga si tu cel putin 30min pe zi,(la inceput vreo saptamna jumate doar 15), dimineata iar dupa un timp si seara si abdomene.
Cu abdomenele este destul de simplu daca zici ca nu prea ai burtica deloc. Faci la inceput vreo 5 serii de cate 20 de abdomene,(pauza intre serii 60 de secunde).Fa chestia asta cu abdomenele 2 saptamani iar apoi scade din pauza la 30 secunde. Dupa o saptamana creste repetitile in serii la 50 si lasa pauza iarasi 60 de secunde iar apoi iarasi scazi la 30, (ciudat nu!? laughing )
Dupa chestia asta incearca sa faci alte tipuri de exercitii, executarea aceluiasi tip de exercitii pe termen foarte lung nu ofera rezultate prea bune,(doar la inceput).
PS:Nu e nevoie neaparat sa alergi, doar tine-te de abdomene vreo 2 luni. Dupa aia sa faci altceva...

| Cosmin86 a răspuns:

"N-am niciun pic de grasime pe burta", daca nu aveai atunci patratelele erau perfect vizibile. In momentul in care indicele de grasime scade sub 10 %, patratelele sunt perfect vizibile fara niciun fel de exercitii.

Uite aici ce vrei tu :
http://hunkbody.ro/10-secrete-pentru-un-abdomen-6-pack-patratele/

| faramatania a răspuns:

Chiar și pentru fete,de ce nu,se poartă patratele.Dar,hai să zicem pentru un body fashion, și pentru a fi în trend.Ce trebuie să faci.Un program zilnic de crunchers(abdomene clasice), dar numai cu atât problema nu este rezolvată.La acestea mai trebuie adăugată și o alimentație săracă în calorii, antrenament cardio obligatoriu(jogging), iar programul de exerciții abdominale format dintr-un set de 4 (exerciții ce trebuie să solicite toate părțile musculaturii abdominale). Asta de 3/4 ori pe săptămână, și pe o durată de 10 săptămâni.Nu e ușor să construiești ceva, dar satisfacțiile vor fi pe măsura efortului.

| DarkBlood32 a răspuns:

Ba da' o fata nu trebuie sa aiba patratele.

| frida0purple explică (pentru DarkBlood32):

Cine spune?
un abdomen lucrat este un abdomen frumos happy.

| Ely3 a răspuns:

Poi incepe cu 10 pe zi. Urmatoarea zii 20 si tot asa. Intre fiecare 10 pauza de 1 min :d. O sa reusesti bafta :*.

| Andreiutza016 a răspuns:

Buna,
Pai, nu stiu ce sa zic de patratele dar stiu cum poti face un abdomen plat! Si eu am incercat, si a mers, am avut un abdomen destul de tare fara grasime... Trebuie sa faci multe abdomene, cam50 in fiecare zi. Faci 10 si apoi o mica pauza si din nou zece si asa mai departe.Aici depinde si de conditia fizica a fiecaruia, nu trebuie fortat! Se capata in timp.
Sper sa-ti fie de ajutor rspunsul meu, mult succes si perseverenta!

| mysterhope a răspuns:

Pai fa abdomene big grin si mult cardio.

| Agafita_Iusti_1990_04JQ a răspuns:

La mine se vad rezultate laughing)

| Biencutza23super a răspuns:

Buna! Întrebarea ta este foarte buna. Mulți spun ca la o fata nu ii sta bine cu patratelele, dar nu ie adevărat probabil sunt invidiosi. Eu fac badminton si sun slaba 32 kg, si când mă incord se vede. Te poți apuca de tenis!

| ConstanS a răspuns:

Http://www.youtube.co/watch?v=vkKCVCZe474 iti recomand asta, pe mine ma ajuta foarte mult, am aproape o luna de zile de cid fac si deja se cunosc foarte bine inca, dar nu totul consta in exercitii, mai mult ar trebui sa pui punct pe alimentatie.Musculatura abdominala trebuie lucrata folosind un numar mare de repetari deoarece definirea peretelui abdominal este mai importanta decat masa musculara bruta. Pentru rezultate vizibile in cazul musculaturii mediane se executand cel putin 3 seturi a 20-50 de repetari.Nu trebuie sa-ti pui intrebarea "Pentru cit timp?", pentru ca daca incepi n-ar trebui sa te opresti, caci no sa aiba nici un efect.Si spor la treaba.