| devil2279 a întrebat:

Am 17 ani (fac 18 in mai) si 1.70.71,72,73,74 m inaltime, ca sa imi bag... daca am vreodata la fel. Intr-o dimineata aveam 1.74, odata 1, 72 si tot asa, cum dracu nu stiu.

In fine, vreau sa mai cresc macar pana la 1.77, credeti ca mai am sanse? Tata are 1.80 cred, sau un 1.77, si mama vreo 1.53-55.

Daca ma apuc de baschet dar asta dupa 20 de ani ca acum nu am unde, as mai creste cativa cm? Cica daca s-au inchis catilajele nu mai cresti, e adevarat?

Eu am facut mult sport, de la 12 ani pana acum, dar doar anul trecut, m-am apucat de tras la fiare, si fac si lupte libere. Credeti ca din cauza acestora am ramas mic?

Unii spun ca e o prostie cu baschetul... apropo la 14-15 am crescut pana la 1.70, si pana acum abia de am mai crescut 2 cm, sau 3...De ce nu mai am o crestere brusca? ca astia din clasa de la mine au crescut vreo 10 cm, pe la 16-17 ani.

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nici un sport nu ajuta la cresterea in inaltime cea ce ajuta e alimentatia si somnul cu adevarat, genetic conteaza mult pe cine mostenesti inaltimea mama/tata. bunica/bunicu adn a hotarat asta de mult si mediul hrana conteaza desi manca proteine, pubertatea cand se inchie e definitiva, sunt multe lururi de care nu stim nu doar un hormon e implicat in crestere si mai multi e foarte complex organismul e greu de spus de ce pubertatea nu mai poate reveni niciodata in fine mai 2, 3 cm vei creste tu, gravitatia dimineata suntem mai inalti ca seara

Răspuns utilizator avertizat
| MonAmies a răspuns:

Doar de curiozitate: ai mai crescut?

| MonAmies a răspuns:

Ai mai crescut?

Răspuns utilizator avertizat
| MonAmies a răspuns (pentru devil2279):

1,72 si 17 ani

| Al3xAle a răspuns:

Da mai ai sanse sa cresti atat timp cat nu te apuci de tras de fiare! Si daca te apuci de tras sa nu fortezi coloana ca daca ai fortato nu mai cresti de ex: daca ai un 1.20 m asa ramai. big grin
Sper ca am putut sati fiu de foloswinking

| AntoniaLove11 a răspuns:

Sa stii ca baschetul ajuta foarte mult happy dar, incearca in fiecare zi sa bei cate 2 cani de lapte, eu asa am incercat si crede-ma intr-o saptamana am crescut mult big grin fundita?