|

Am 4 luni de sala cu antrenor, se cunoaste mult dar vreau sa va intreb, daca fac sala 2 ani se cunoaste mult adica se dezvolta mult muschii? Precizez am avut 143 kg acum am 123 si inca scad, eu incerc de la antrenament la antrenament sa ridic greutati cat mai mari. Este ok si cresc ceva timp de 2 ani?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde foarte, foarte mult ce inaltime ai. Ceea ce ai facut tu pana acum e super, daca continui asa e perfect!
Cele mai bune variante sunt in felul urmator:
Daca ai 1. 80cm si ceva cel mai recomandat e sa ai maxim 90-95 de kilograme, dar sa ai masa musculara si dupa te mentii.
Daca ai 1. 90cm pana in 1.95 si ai 100-115kg e perfect.
Gandeste.te ca nu e chiar asa bine asupra sanatatii tale daca ai avea 1. 83cm si devii culturist cu masa musculara mare si multe kilograme. Chiar daca ai duce in stil de viata destul de sanatos greutatea se va resimti pe oase. Uita-te la Dwayne Johnson, el are 1. 96cm si 118kg si poti sa vezi si tu ce muschi are. Trebuie sa existe un balans.

| explică (pentru Comunity):

Eu nu prea mai tin regim... mananc dar ma mentin... are ceva daca nu tin regim?

| a răspuns (pentru Pirvan12345):

Conteaza sa mananci sanatos daca poti. happy
Adica cateodata conteaza ce mananci daca vrei sa cresti sau sa scazi. Daca te mentii e bine, dar ai grija ce mananci. Sa ai trei mese pe zi si sa le mananci cand trebuie. Poti sa faci sala si sa arati bine, dar nu ar fi sanatos sa mananci si mancare nesanatoasa in acelasi timp. E logic.