| Aaaaa1111bbbb2222 a întrebat:

Am o problema. Cum pot sa primesc scutire de la doctor pentru a nu mai face sport daca nu sufăr de nici o boala? Da, fac sport și totuși consider că e o porcărie sa primesc note pe aptitudinile mele sportive. Ca eleva de media 9 sau peste 9(nu incerc să mă laud) sa primesc media 7 la sport pentru că nu pot sa fac 20 de flotari, sa sar in lungime sau mai știu eu ce. Am fost făcută de mai multe ori de râs în fața clasei deoarece nu puteam sa sar capră și dacă nu m-ar fi prins profesorul aterizam in cap sau nu am reușit să sar lungimea care e scrisă pe foaie.

14 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Sa stii ca sunt multi elevi eminenti carora aceste materii mai putin importante: muzica, desenul si sportul le creeaza probleme. Nu poti sa fii bun la toate. Profesorul ar trebui sa fie intelegator in cazul de fata.
Raspunzand strict la intrebarea ta, sfatul meu e sa mergi la medicul de familie, sa-i spui sincer ca nu-ti place sportul si ca nu prea te descurci (nu-l poti minti ca te doare nu stiu ce pentru ca te va trimite imediat la analize si va vedea ca nu ai nimic) si sa-l rogi sa-ti dea o scutire. Daca acesta este o persoana intelegatoare, precum majoritatea doctorilor de familie, te va ajuta. Am avut o multime de colegi, atat la scoala, cat si la liceu care, din comoditate sau din alte motive, veneau cu o astfel de adeverinta si tot anul erau liberi sa faca ce vor la ora de sport, iar in catalog aparea "scutit".
Si ca un ultim sfat, sa stii ca sportul nu este o porcarie. Ok, nu vei participa la ora de sport, insa in timpul liber ar fi indicat sa faci miscare happy

| Holiday a răspuns:

Decat sa cauti sa fentezi ora de sport mai bine ai face ceva sa te descurci mai bine. Din fericire pentru tine ai un profesor care se ocupa si ia in serios ceea ce face. Asa ca pune osul la treaba, fa miscare, ca o sa ajungi o grasa sau macar o neputincioasa care nu e in stare sa urce o bordura fara ajutor, cum sunt o gramada. Ar trebui sa-i multumesti profesorului ca trage de voi sa nu deveniti niste debili fizic. Si pana la urma, daca de 7 esti, care e problema, ce ar fi ca toata lumea daca nu se pricepe la o materie sau mai multe sa isi ia scutire?!

| Aaaaa1111bbbb2222 explică (pentru Holiday):

Nu asta era întrebarea. Cum eu nu m-am născut buna la sport, poate nici tu nu te pricepi la matematica. Cum cei de la filologie fug de matematica, și alții de alte materii, îmi permit să nu mă pricep la sport. In plus cu kilogramele stau foarte bine, mulțumesc de grija

| Ecaterinauc a răspuns (pentru Holiday):

Nu cred că e chiar așa. Cel puțin la nivelul la care sunt eu acele "bareme" sunt facute prost. În clasa în care sunt eu sunt doar 3 copii care iau 10 (pe merit) si aia fac în timpul liber sport de performanță...

Plus e cam exagerat ce ai zis. De la a fi "debil fizic" și până la a avea 7 la sport e cale lungă.

| Holiday a răspuns (pentru Aaaaa1111bbbb2222):

Daca nu ma pricep la matematica accept sa iau 7, 5, sau chiar sa raman corijent daca chiar ma doare in spare. La fel si cu tine. Nu te pricepi, zi merci ca iti da 7 si nu 5. E simplu.

| Aaaaa1111bbbb2222 explică (pentru Holiday):

Aproape toate materiile se pot toci. De asta sportul este diferit, unde ai nevoie de mai mult decât de ambiție. Nu as fi pus problema de medie, daca pe lângă asta profesorul nu și-ar bate joc de mine de fata cu alte 27 de persoane.

| Aaaaa1111bbbb2222 explică (pentru Ecaterinauc):

Nu trebuie sa fi debil fizic că să nu faci sport.

| Holiday a răspuns (pentru Aaaaa1111bbbb2222):

Impresia mea ca tu iti bati joc de ora lui mai degraba decat invers. Daca 27 de persoane sunt capabile sa faca minimul necesar si tu fiind sanatoasa nu faci, inseamna ca problema e la tine si se cheama indolenta. Zici ca se pot toci celelalte materii, dar sa alergi 2-3km pe zi, sa faci acasa cateva genuflexiuni, 3-4 flotari pe zi, sa sari coarda, chestii simple, nu poti? Ia fa asta si sa vezi ca intr-un an ai nota 10 la sport. Sau daca nu vrei, asuma-ti faptul ca esti praf la asta si notele, respectiv atitudinea celorlalti, reflecta realitatea.

| Aaaaa1111bbbb2222 explică (pentru Holiday):

Îmi place că ești genul de persoana care judecă cărțile după copertă. Nu, nu sunt singura luată la mișto, dar apreciez că îți pierzi timpul să îmi raspunzi.

| Andrei_Robert_1994_lPpI a răspuns (pentru Holiday):

Exact!

| Andrei_Robert_1994_lPpI a răspuns (pentru Aaaaa1111bbbb2222):

Nu cred ca ceilalti colegi ai tai stiu sa faca exercititiile perfect, dar macar incearca. Si ce daca te faci de ras?! Ce-ti pasa tie de ce zic altii. Nimeni nu s-a nascut bun la sport, cum nici nimeni nu s-a nascut bun la matematica. Problema e la tine nu la profesor sau la ceilalti colegi.Il cam iei pe nu in brate, iar asa nu vei reusi nimic in viata!

| peperonies a răspuns:

Nu inteleg care e problema. daca la matematica inveti de 9 ai media 9. daca te descurci de 7 ai media 7. De ce trebuie tratat sportul ca o materie speciala cand e la fel ca celelalte materii? Cum ai zis si tu, nu poti sa fii buna la toate.

| kyliejenner a răspuns:

Nu poti pentru ca nu vrei.
Cat despre profesorul care face misto - ar trebui sa sesizezi chestia asta mai departe. Sigur exista un regulament de ordine interioara care interzice bullying-ul. Ia si tu masuri in privinta asta.

| Shimozukushiki a răspuns:

(Nu am citit răspunsurile date pe care le-au dat ceilalți membrii dar voi încerca să te ajut.)
Așa zisa „scutire" de la medic nu prea o poți obține decât dacă ai un medic care să te-nțelegi cu el (sau ar mai fi faza pe care ne-au impus-o turcii dar nu ți-aș recomanda așa ceva, dar tu faci ce vrei).
Bănuiesc că ești la liceu, pentru că. profesorii de generală ar trebui să fie mai înțelegători cu tine(cel puțin la mine așa a fost, adică ne spunea că trebuie să facem anumite exerciții și așa, dar indiferent dacă făceai sau nu, îți punea 10 chiar dacă unii mai stăteau pe afară și frecau menta)
Să faci ora de educație fizică nu e o porcărie, ci o porcărie este să ai un/o profesor/oară super handicapată și bătută în cap care să respecte ca-n comunism anumite reguli.
20 de flotări pentru o fată mi se pare foarte mult (asta doar dacă nu ești la un liceu sportiv), pentru o școală sau un liceu teoretic eu zic că 3, 5, 8, sau maaaxim 10 e suficient (deșii chiar și 10 mi se pare mult)
Dacă ești la un liceu sportiv, sau la un profil/o specializare sportiv/ă (o să mă-njuri), dar n-ai decât 2 variante:
a) fie te supui cerințelor profesorului/profesoarei, (aici s-ar putea să mă-njuri), sau
b) fie te muți de la liceul ăla și te duci la un liceu normal (care să nu fie liceu sportiv)
Te înțeleg perfect cum te simți! (mai ales cu făcut de râs).
Dacă profesorul ăla e idiot și vrea să te facă de râs în fața colegilor/colegelor încearcă să vorbești cu dirigintele/diriginta de la clasă (iar dacă acesta/aceasta nu se bagă, sau MAI RĂU: dacă îi va lua apărarea profului tău de sport înseamnă că nicunul nici celălalt nu vor da nici 2 bani pe tine, (mai poți să-ți chemi părinții dar cel mai probabil le va spune minciuni ca să te facă pe tine să te pună într-o situație proastă), așa că îți recomand să schimbi clasa/liceul dacă continuă să vrea să te facă de râs.
Eu spre exemplu eu care veneam dintr-o școala destul de bună zic (nu mă laud dar în comparație cu celelalte la noi se făcea ceva) toți făceam exercițiile bine (mai puțin de 2 colegi care aveau probleme) când am ajuns la liceu, îi vedeam pe ceilalți cum nu sunt în stare nici o amărât de „încălzire" să facă. Și îți dai seama că primeam 5 și 6 iar ceilalți primeau 9-10 deșii nu efectuau atât de bine.
Ei, din momentul ăla eu am zis că îmi bag piciorul și nu mai merg la sport, și stăteam în clasă (chiar dacă probabil primeam absență) apoi m-am mutat din liceul ăla (dar nu din cauza asta) și. spre surprinderea mea, m-am trezit cu 9 (pe primul smestru).
În al 2 lea semestru la noul liceu, am întâlnit tot așa un coleg ca tine cum spui tu „de media 9 sau peste" a fost pus (tot așa) să sară capra (primele 2 dăți erau cică „de încercare"), a sărit prima oară, i-a spus că a fost bine, a sărit și a2a oară a zis că e bine și să se pregătească. A3a oară a fost pusă să sară pentru notă, și a sărit, dar cum, a sărit capra și apoi a căzut pe mână și pe picior, eh... atunci el nu se mai putea ridica de jos și l-am luat eu și cu încă câțiva colegi să îl ducă la spital (unchiul lui lucra la spital). Nu chemaserăm salvarea pentru că a zis el că nu vrea, și l-am dus la mașina dirigentei și la dus ea la acel spital. Partea nasoală e că aproape tot semestrul 2 (din Martie și până la finalul anului) (ba chiar și vacanța de vară) și l-a petrecut în pat recuperându-se. Abia în clasa a10a și-a scos gipsul, dar piciorul cu pricina era mai slăbit și nu-și putea ține echilibrul așa bine.
Greșeala lui a fost că nu a dat profesoara în judecată pentru că zice el „i-ar fi fost rușine, și i-ar fi fost frică că l-ar fi lăsat repetent dacă ar fi făcut asta, iar profesoara aceea și-ar fi pierdut locul de muncă) Opreația lui nu a fost una ieftină (60 de milioane l-a costat operația). Chiar dacă și-a scos gipsul după aceea, nu mai putea să facă sportul sau să meargă ca înainte.
În a10a profesoara l-a lăsat și nu i-a mai cerut nicio scutire.
În a11a și-a luat concediu matern (și a fost înlocuită de o preofesoară idioată care inițial intrase la pensie)
Iar în a12a semestrul 1, nu i-a zis nimic, și l-a lăsat.
Iar în a12a semstrul 2, a insistat el să facă sportul (chiar dacă piciorul lui nu era înainte). Și profesoara l-a întrebat dacă chiar vrea asta, că nu-l obligă, și el a zis că vrea.
Chiar dacă a vrut el, nu a mai pus atâta presiunea pe el, cum punea pe noi ceilalți. (spre exemplu el acum NU mai poate alerga din cauza piciorului)

Recomandarea mea este fie să cazi la o-nțelegere cu medicul tău de familie, dar dacă vei lua scutire cum că „nu ai voie să faci sportul" proabil dacă îi vei duce această scutire probabil va face pe nebunul și îți va cere și o hârtie de la un medic de specialitate, și e complicat rău pentru tine să obții așa ceva, (doar dacă nu ai ceva cunoștințe și mna)... Așa că nu îți mai rămâne decât:
- fie să faci în așa fel încât să faci acel profesor să creadă că ai făcut la el și să te rănești „din greșeală" (adică din vina lui) și așa îl faci să-și piardă și locul de muncă.
- fie te muți de la acel liceu (dacă e unul sportiv),
- fie te muți din acea clasă în alta la care nu predă profesorul tău, iar dacă nu ai o altă clasă cu aceeași specializare ca a ta, îți recomand să te muți de la acel liceu (cum am făcut și eu).
Dacă nici cu aceste variante pe care ți le-am dat nu vrei, atunci (poți să mă-njuri) dar n-ai decât să-i faci pe plac.