| annna27claudia a întrebat:

Am o problemuta..de Crăciun m-am cam ingrasat si acum cand sunt in proces de slăbire, nu stiu ce se întâmplă ca slabesc la picioare si fund foarte mult iar in rest la abdomen si brate e la fel, nu inteleg ce se întâmplă. Eu am facut exercitii pentru abdomen si acum m-am pricopsit cu vergeturi pe picioare.
E NORMAL?

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La 1.65m ar trebui sa ai maxim 55kg!
Sincera sa fiu, nu stiu cum ai fii putut lua 10 kg in greutate in doar 3 zile de Craciun, dar este cert ca esti supraponderala si ai 10kg peste limita maxima de greutate.
Asadar, apuca-te serios de sport, alergat 5km pe zi si alimentatie fara dulciuri si carbohidrati ca sa elimini grasime ade pe burta si maini.
Evita in totalitate: painea, pastele fainoase, orezul, dulciurile, prajiturile, pizza si orice are faina de grau, porumb, orz, ovaz, mei si alte cereale.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai zis o tîmpenie cît tine de mare nu crezi? Halal incurajare.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Procesul de slăbire dureaza mult, cîteva luni daca nu chiar un an de zile dar trebuie sa fi tare sa te ti de regim cu sfintenie, nu ai voie nici o abatere de la regim, rezultatele le vei vedea abia după 6 luni un an daca tu nu renunti, momentan ai slabit la fund si la picioare ai eliminat o parte din apă, acum va urma partea cea mai grea si de durată topirea grasimii de pe burtă, cîte kilograme ai acum? Si ce inaltime? După ce vei reusii (daca vei reusii sa topesti grasimea de pe abdomen) va trebuii sa te duci la sală sa faci sport ca altfel se lasa pielea si vei fi ca o babă, fara supărare, iar după ce slabesti mai ai un pas, sa te mentii, ca multi au slabit si cum au slabit de greu, au pus la loc ca sau apucat de mincat ca au zis nu pot o viață sa mi refuz poftele, dulce slănină prăjeli, si sau ingrasat dublu sau facut ca porcii, deci daca nu esti ambitioasa nu vei reusii sa slabesti, de Craciun ai mincat de toate, si uite rezultatele le vezi tu suindu te pe cîntar, sau uitîndu te in oglindă, ce varsta ai? Succes la slabit, dar mă tem ca nu vei putea reusii sa renunti la mincare.

| annna27claudia explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am 1,65 si 65 kg (17 ani)
La mancare pot sa renunt, dar trebuie sa învat ce alimente sa evit pe langa prajeli, dulciuri etc

| Cehoslovacia a răspuns (pentru annna27claudia):

Nu mai bine ne zici tu cam ce mananci sa ne putem face o idee ce e gresit sau nu in alimentatia ta?

| annna27claudia explică (pentru Cehoslovacia):

In general mananc mancare gatita, trăind la tara cam totul e bio, din curtea mea.
Din comert ce mai cumpăr cateo prajitura ocazional si cate ceva dulce

| Cehoslovacia a răspuns (pentru annna27claudia):

Ok,incearca la masa sa nu mananci pana nu mai poti, sa mai ramana intotdeauna loc in stomac, ceea ce mananci in plus se va depune ca strat adipos, in general si in cele mai multe dintre cazuri.
evita painea alba si in general faina alba, daca ai posibilitate mananca maxim 3-4 felii de paine neagra pe zi.
asta cu cate-o prajitura ocazional, incearca sa o raresti pe prajituri de casa sau cu indulcitor, evita zaharul.
daca ai cantar, cantareste-te saptamanal, si in functie de kg schimbi strategia.

| VoidEternal a răspuns:

Daca faci exerciții pentru abdomen nu îți scade burta. E un mit. Corpul slăbește de la deficit caloric, nu targetat în funcție de ce exerciții faci. Și slăbește de unde vrea el, nu ai niciun control. E perfect normal la tine, nu te îngrijora și continuă.

| annna27claudia explică (pentru VoidEternal):

Mi-e frica ca poate rămân cu abdomenul asalaughing

| VoidEternal a răspuns (pentru annna27claudia):

Daca continui sa slăbești vei scăpa și de grăsimea de pe burta. E drept că unele zone sunt mai încăpățânate ca altele, dar cu perseverență se poate. Doar sa ramai motivată.

| Brizbriz a răspuns:

Burta e cea mai aproape de centru de greutate, moment in care *logic* acolo se duce grasimea ultima
iar "exercitii de adomen si faci patratele" e un mit urban, in practica poti sa ai muschi la greu pe burta si grasime tot la greu, peste muschii aia

singura solutie de slabit e sa consumi mai multe calorii decat mananci si sa fortezi organismul sa consume grasime