|

Am si eu o intrebare,fac sala si joc fotbal(sunt junior)am inteles ca nu e bine sa faci sala si apoi antrenamentul(in cazul meu) pentru ca nu se pune pe tine, nu se pun muschii..este adevarat?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Hipertrofie + cardio nu se pupa. glicogenul din corp se utilizeaza dupa aprox 2h de efort. daca faci hipertrofie la sala nu mai ai energie (glicogen) pentru cardio (fotbal) si arzi proteine pentru energie. deci in loc sa lasi proteina sa regenereze si sa refaca tesutul muscular tu o arzi aiurea. 2 zile pe saptamana in zile de pauza de hipertrofie e alta problema. acolo ai glicogen, corpul foloseste proteinele util...altfel nu. mai ai o posibilitate totusi. in general glicogenul se reface in 6-8 ore... daca faci sala dimineata si fotbal seara s-ar putea (depinde de multi factori) sa nu afecteze cu nimic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru JohnnyBi):

Totusi,ar exista o solutie? de ex sa maresc cantitatea de proteine(daca ard din ele sa mi ramana si pentru regenerare)I au concentrat proteic, deci nu are carbo(sa mi dea energie).vad ca stii ce zici..si de aia te intreb.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Oldas_Markin_1995):

Nu. corpul nu poate stoca proteina si proceseaza doar 35-50g cam la 3 ore. cum o proceseaza difera de activitatile tale. un consum mai mare nu mareste procesarea, ori o elimini ori o stochezi ca grasime. din cate stiu eu, omul e singurul animal care nu poate face chestia asta. nu stiu exact cum sunt procesele metabolice sa ti le explic dpdv anatomic si chimic, dar per amsamblu cam asta e treaba. sry de eventualele greseli de ortografie..am o mana rupta si tastez dintr-o pozitie tampita

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu are nici o legatura. Poti sa faci si sala, sa joci si fotbal, poti sa faci si sex. Organismul e adaptabil.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut.

Nu stiu sau nu daca este adevarat, posibil, dar nu e bine. De ce crezi ca persoanele care se duc la sala nu fac acelasi lucru zilnic? De exemplu, azi faci biceps triceps, maine abdomen etc. Trebuie sa existe o pauza intre toate si tu daca mai joci si fotbal, nu e bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează