anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa ma apuc de arte martiale... Am 1.74 m si 71 de kg. Imi poate propune vreun practicant un stil anume? Sau daca e din Iasi sa recomande o sala. happy
Ma multumesc!

2 răspunsuri:
| alexevo123123123 a răspuns:

Pentru aparare: Aikido,nu necesita multa forta si e foarte eficient, chiar daca pare ca un dans, demonstratile trebuie sa arate frumos, dar in viata reala o faci foarte repede.Bjj se bazeaza pe lupte la sol si este foarte eficient intr-o lupta 1 vs 1. Jiu Jitsu similar cu Aikido, doar ca necesita mai multa forta si sunt tehnici diferite.
Agresive : Box, desii iti folosesti decat bratele, un boxer te'ar lesina dintr-un pumn prins bine.Kickboxing,se bazeaza pe lovituri puternice cu piciorul. Taekwondo tot pe lovituri cu piciorul, dar nu se bazeaza pe putere ci pe mobilitate, echilibru, elasticitate.Muay Thai,se bazeaza pe lovituri cu genunchiu', cotul si lowkick,care sunt foarte puternice,si cand zic asta ma refer la faptul' ca s-ar putea sa iti rupi piciorul daca cineva care face muay thai iti aplica un lowkick. Karate,se bazeaza pe tot felul de lovituri,doar ca nu se bazeaza pe putere,ci pe mobilitate in mare parte si viteza.
Dupa mine cea mai buna arta martiala este MMA (Mixed Martial Arts/Arte Martiale Mixte) este o combinatie dintre kickboxing, muay thai, bjj si lupte grecoromane,in cazul in care dai de cineva care face kickboxing, il poti bate la lupta la sol, in cazul in care te bati cu cineva care practica o arta martiala bazata pe lupta la sol sau trante, poti fii la egalitate cu el si ai si avantajul de lupta pe picioare.

| Kotori a răspuns:

Eu sincer ti-as recomanda Karate.Eu practic de mica si pot spune ca a avut o mare influenta asupra corpului, iar instrutorul mi-a spus ca 'Ori cat de mare vei creste sa vi mereu la cursurile karate ' si l-am ascultat iar acum am ajuns la nationale. Nu conteaza greutate, inaltimea si alte chesti trebuie sa crezi in tine.Si daca vrei o sala de karate iti recomand: CS Karate Risei.
Descriere :

Risei este un club de Karate cu practicanti si antrenori pasionati de aceasta arta martiala. Clubul este deschis oricarei persoane: copii, juniori si adulti. In cadrul antrenamentelor avem organizat un grup pentru copii, cu varste incepand de la 4 ani, si un grup de majori. Daca doriti sa faceti miscare, sa va mentineti in forma, sa invatati sau sa practicati o arta martiala, va invitam la noi. Stilul practicat este Shotokan cu elemente de Fudokan. Antrenamentele sunt sustinute de Senpai Marian Bejenaru.
Preturi :
40 RON / luna
Contact :

0751242115.
La
Adresa:

Bulevardul Poitiers, Sala de sport a Liceului "Dimitire Mangeron", Iasi
Sper ca te-am ajutat.