| AlexSkillz19 a întrebat:

As vrea sa-mi acordati niste sfaturi, va rog, am 15 ani jumate acum si cand eram mai mic, am avut niste probleme de bataie gen si tata ma mai batea si un baiat cu 4 ani mai mare iar de atunci am capatat niste frici mai dezvoltate si in acelasi timp am mai capatat o dorinta sa ma exteriorizez si a inceput sa-mi placa boxul si ma uitam de mic la el iar de atunci am o dorinta sa fiu cel mai bun la bataie si as vrea sa ma duc in vara asta la box. Cred ca mi s-ar potrivi maxim daca tot e visul meu de mic, fac si antrenamente zilnic prin casa de box, mai mentionez ca am 1.70 si 60 kg, vreau niste sfaturi despre acest box si de la cei care au practicat asa ceva

8 răspunsuri:
| Alexandru_Ionut_1999_yOGF a răspuns:

Nu înțeleg de ce nu ai începe de acum antrenamentele, de ce amâni pana la vară? Dacă începi de acum, pana atunci vei avea ceva experiență. E bine sa ști sa dai cu pumnul, niciodată nu se știe ce se intampla în viata. Dar îți recomand, sa faci box doar de performanță, nu sa te duci la meciuri, sau macar nu în primele 3-4 luni. Baftă!

| Geici7474 a răspuns:

Frica naste violenta, iar violenta nu este o solutie. Poate boxul te ajuta sa treci peste aceste traume, dar cred ca un psiholog sau o persoana cu care sa vorbesti ar fi mai potrivite pentru problema ta. Nu ti-am raspuns la intrebare, doar ca nu este ok sa ramai netratat.

| Cosmin86 a răspuns:

Eu fac kickboxing. Iti recomand, e mai complet decat box-ul. DAR, daca tie iti place box simplu, go for it!

Nu vad de ce sa astepti, du-te acum. Eu am fost cu 2 zile inainte de craciun la primul antrenament, anul trecut, ca nu am mai avut rabdare big grin

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dorința dtale rezultă ca o reacție, dorești nu numai să te aperi ci ca să îți iei revanșa, să poți bate și dta pe cineva când vei avea ocazia, așa cum ai fost dta bătut. Boxul profesionist spre care te îndrepți este un sport brutal care se termină cu knockout, adică pierderea conștiinței datorită unei locvituri la cap. În urma acelei lovituri se produce o comoție cerebrală. O parte din neuroni este distrusă, loviturile treptate te tâmpesc în timp. Dacă la dta în oraș se practică arte marțiale, îți recomand în această ordine, aikido, judo, karate. La aceste sporturi, dacă antrenorul este bun, te învață o filozofie a luptei, o disciplină intelectuală, și sunt mai eficace în luptă decât tehnicile pe care le înveți la o sală de box.

Bula
| Bula a răspuns:

Boxul nu este un refugiu de la problema ta.
Chiar din primele momente in ring vei intampina altul, cu mai multa experienta si ai toate sansele sa primesti o bataie de neuitat, mai dur decat cele primite in copilarie, laolalta!

Mai bine orienteaza-te spre arte martiale, care intr-adevar sunt arta pe langa box.

| ciuciualexandru a răspuns:

Antrenezate la box!

| One25 a răspuns:

Problema ta e psihologica dar nu o vei domina facand box. Faptul ca vei putea sa bati pe oricine nu iti va garanta ca te vei invinge si pe tine insuti. Solutia este sa iti fixezi niste obiective care sa iti foloseasca in viata si sa "lupti" ca sa le atingi. Nu ar fi rau sa ceri sfatul unui psiholog. Boxul pe termen lung nu foloseste la nimic ba chiar iti va crea probleme.

| AnastasiaK a răspuns (pentru sadrian46):

"Boxul profesionist spre care te îndrepți este un sport brutal care se termină cu knockout"

In general meciul se decide la puncte, dar ma rog, daca stii tu mai bine... Sa nu mai zic ca exista varianta de TKO (stiu ca ti se pare acelasi lucru cu KO, dar crede-ma, nu e) sau aruncarea prosopului.

"knockout, adică pierderea conștiinței datorită unei locvituri la cap."

Nu serios? KO e cand adversarul nu se ridica pana termina arbitrul numaratoarea...nu e nicidecum necesar sa fie inconstient si asta se intampla destul de rar. De asemenea, lovitura poate sa fie si la burta, nu neaparat la cap.

" îți recomand în această ordine, aikido, judo, karate"

Dar stii ca si in karate exista knockout, nu? Nu in toate stilurile, dar exista.

"La aceste sporturi, dacă antrenorul este bun, te învață o filozofie a luptei, o disciplină intelectuală"

Asta se poate intampla sau nu la orice arta martiala in functie de antrenor.

Ador cand cineva care nu stie nimic despre box da sfaturi in domeniu. big grin