| RAY a întrebat:

Azi am fost intr-un magazin si am vazut ca aveau suplimente de proteine, ma adresez celor care au habar de culturism, aceste produse inlocuiesc alimentatia sau nu? E o diferenta intre un consum se 100 de grame se proteine din oua, carne vs suplimente? Apropo si batoanele alea sunt bune?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Nu inlocuieste alimentatia sanatoasa, trebuie musai alimentatie sanatoasa, ca de aia se numesc suplimente, deci pe langa mese.
Proteina din zer aia praf se asimileaza mai rapid decat aia din oua, carne, si doar in special e buna imediat dupa antrenamentul de forta luata cu putina dextroza ca insulina provocata de ea, sa bage rapid proteina in fibra si asa obosita de la antrenament.
In rest se suplimenteaza doar, cand alimentatia nu ofera gramele de proteina necesare.
Sunt bune si batoanele alea dar nimic nu exclude alimentatia sanatoasa si minim 3 mese pe zi.

Ca si proteina asta, daca iei prea multa odata indiferent din ce, nu se asimileaza toata si pierzi restul, de aia se ia in 3-4-5 doze pe zi cantitate okey.
Ptr muschi trebuie 2-3 g de proteina completa pe kg corp, completa adica nu aia din fructe si legume.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Proteina din legume, fructe nu este completa?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Nu din pacate, plus ca oricum au f putine proteine fructele si legumele, deci insuficiente si daca erau. Lactate degresate, carne slaba fripta, peste, albus ou, astea-s surse bune de prot complete, proteina praf din zer fara gust si culoare (eu luam de la Redis).

Am zis 2-3 g proteina la cei ce fac 3-4 ore de sala efort muscular intens de patru ori pe sapt adica cate o zi o ora ca lumea pentru crestere, fara miscare intensa musculara, ajunge 1 g/kg corp, dar minim atat!

2 răspunsuri: