| viata0delash a întrebat:

Box pentru incepator, am 21 de an, si sunt foarte slab pentru înălțimea mea de 180cm, am o greutate de doar 63kg, faceam sala, acum mă gândesc sa incep sa ma ocup cu boxul. Doar ca ma opresc unele aspecte.
Vreau sa ma ocup ca sa imi dezvolt corpul, sa fiu mai rezistent si in caz de ceva sa ma pot apara. E posibil sa cresc la box sau sa fac si sala paralel? Si nu voi slabi mai tare din cauza cardio? Plus ceea ce mi-e frica mai tare sunt loviturile in cap. Cine se ocupa, e posibil sa incep la varsta aceasta, incepator, ca hobby?

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Eu zic sa stai cuminte. Oricum dupa prima bataie luata in ring vei renunta singur.

| viata0delash explică (pentru darrio2007):

De ce?

| darrio2007 a răspuns (pentru viata0delash):

Din lipsa ta de experienta. De obicei, la inceput, esti pus sa lupti cu altul care stie mai multe. Iar el va face exces de zel in acel moment. Adica va da in tine ca intr-un sac de box.

| AnastasiaK a răspuns (pentru darrio2007):

Daca e prost, da. In general, insa, cand diferenta este clara, cel mai bun profita de moment sa faca spectacol, sa se joace, sa invete, sa experimenteze. Conteaza foarte mult pentru un sportiv timpul acumulat in ring in meciuri.

In plus, crede-ma ca nu ai nicio placere ca luptator sa dai in cineva care nu reuseste sa se apere sau sa riposteze ca lumea. Cunosc chiar un caz, la un campionat de box, unde unul dintre luptatori a ales sa nu mai loveasca doar pentru ca si-a dat seama ca ii producea leziuni permanente adversarului. Bine, asta se intampla foarte rar, dar ca sa intelegi mentalitatea: un luptator cauta sa evolueze, nu sa raneasca. Asta e diferenta majora dintre luptatori si batausi.

| sierra1 a răspuns:

"Doar ca ma opreste unele aspecte"

eu zic să intrebi un antrenor după ce te VEDE/evaluează, poate ăla e aspectul in cauză

| AnastasiaK a răspuns:

Daca ai grija si la alimentatie, nu slabesti.

Ca hobby, poti sa incepi la orice varsta. Tu inca ai varsta la care poti face si performanta...nu usor, dar inca se poate.

Daca ti-e frica de loviturile in cap, incearca karate kyokushin. Nu se loveste la cap, iar in rest e la fel de dur ca si kickboxingul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca faci box, nu te obliga nimeni si sa lupți. Adica poti merge sa te antrenezi, dar fara sa te bati cu cineva.
Slabesti daca esti in deficit caloric. Deci mănâncă bine si nu o sa slăbești, vei pune probabil si masă.