| DreaMiss a întrebat:

Ajutati-ma va rog, in legatura cu gimnastica... Trebuie sa dau proba la ROSTOGOLIREA INAINTE din ghemuit in ghemuit ..Si am incercat sa o fac si nu-mi iese. puteti sa-mi explicati cum sa o fac pe etape? Va rog mult de tot. Funda!

Răspuns Câştigător
| Drolja a răspuns:

Totul ţine de echilibru şi de exersare. Nu o să-ţi iasă din prima. Deşi nu sunt foarte slabă, dunt destul de înaltă şi mi a fost destul de greu. I-aţi o saltea şi exersează acasă, de cel puţin 20 de ori cu pauză, ca să nu faci febră musculară.
Okay eu am învăţat astfel:
1. În faţa saltelei te aşezi ghemuit cu picioarele pe saltea, vezi să nu ai nimic în păr ca să te răneşti (cleşte, clame).
2. Îţi apleci capul între genunchi, sau, cum se mai spune, "pui capul la cutie", dar nu departă genunchi, îi ţii apropiaţi, dar capul trebuie să fie lipit. Nu trebuie să stai cu capul înainte sau să îl ţii drept.
3. Îţi iei avânt, iar în timp ce faci rostogolirea, îţi "ţii genunchii în braţe", picioarele nu trebuie sa se crăcăneze.

Invers e puţin mai greuţ, acolo trebuie să "te arunci" pe spate, şi în timp ce faci rostogolirea, trebuie să-ţi arunci picioarele în spate.

Trebuie să exersezi mult şi SĂ ÎŢI IEI AVÂNT. Asta e cel mai important, nu renunţa, e uşor. Analizează ce nu-ţi iese bine şi a doua oara nu mai repeta greşeala.
Ai grija, te va durea ceafa şi spatele, în cazul rostogolirii înapoi.
Succes! Take care!

4 răspunsuri:
| unknownn a răspuns:

Cum naiba nu poti? Oricine poate face asta, ai 200 de kg sa n-o poti face?

| cristina40225 a răspuns (pentru unknownn):

Eu am 40kg si nu imi iese

| AdeVero12 a răspuns:

Pai mai intai, trebuie sa te asezi in pozitia ghemuit, si cu mainile impingi usor si te dai rostogol, incercand sa nu atingi cu capul si asa revi in aceeasi pozitie cu care ai inceput, este usor, mai bine roaga pe cineva care a reusit sa-ti arate. din practica intelegi mai bine happy

| Scorbut a răspuns:

Incepi din pozitia ghemuit.
Tii palmele deschise inainte.
Te balansezi putin in spate ca sa iti faci avant(dar nu foarte tare pentru. ca vei cadea)
Te rostogolesti si tii picioarele cat de apropiate poti.
Ar trebui sa ajungi tot in pozitia ghemuit si intinde mainile si incordeaza musculatura picioarelor sa te poti ridica happy. Sper ca ti-am fost de ajutorwinking