anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!
Am fost intr-o vacanta de o saptamana si m-am îngrășat 2 kg, pe care abia reusisem, dupa o perioada, sa le dau jos.
Cum as putea sa revin la greutatea mea inițială?

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Hai sa iti explic ceva, acum o saptamana am vizitat orasul vreo 2, 3 zile cu un amic si am mancat de toate dar mult sarat, coca cola, m-am speriat, 1, 5 kg atat de mult, dar apoi am vazut ca scade rapid greutatea, era retentia de apa atat, nu fi speriata e retentia de apa, nu ne ingrasam atat de mult, desigur mancarea tip fast food trebuie sa o evitam

| Violleta2022 a răspuns:

Simplu: mananca 1 saptamana numai cruditati (fructe, legume si salate de cruditati: morcov, telina, rosii, castraveti, salata vedere) si bea 2-3 litri de apa, iar la sfarsitul celor 7 zile, ai deja 2 kg mai putin.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să aplici aceeași tactică cu care ai reușit să le dai jos prima dată.
Care e problema.
Celulele grase sunt și ele vii și tu vrei să le dai jos, să le omori.
De aceea va fi greu.

| Sn4k3 a răspuns:

Deficit caloric + sport (evita carbohidratii simpli si grasimile nesanatoase).

| Raducons a răspuns:

Nu e mult doua kilograme nu iti face griji, poateai baut multe lichide si ai acumulat apa, nu cred ca e vorba de grasime.Trebuie sa faci sport si sa transpiri si o sa revii la greutatea dinainte

| iamprettybored a răspuns:

HIIT/Cardio de două ori pe săptămână (caută pe Youtube HIIT. Ca și cardio eu recomand înotul sau rolele). Apoi alte 2-3 zile pe săptămână antrenament pentru masă musculară (preferabil cu greutăți, sau exercitii cu greutatea corpului gen flotări, genuflexiuni etc, caută pe Youtube).

În principiu nu trebuie să te axezi pe greutate, ci pe compoziția corpului. Adică acele 2 kilograme de grăsime care te deranjează să devină kilograme de masă musculară, știi? Masa musculară este mult mai densă decât grăsimea, deci vei arăta mult mai bine și cu cât ai mușchii mai bine dezvoltați, cu atât corpul arde mai multe calorii chiar și atunci când e în repaus.

În rest recomand o nutriție echilibrată, 3 mese principale și 2 gustări, cam la 3 ore distanță (sau când ți se face foame ție, depinde și de masă). În principiu e bine să nu mănânci seara că se depune, cu cât e ultima masă mai devreme cu atât mai bine (cam între 18 și 20 e ideal). Multe proteine, grăsimi sănătoase în cantitate medie (nuci, uleiuri naturale gen măsline, cocos, semințe, avocado), și glucide mai puține (pâine dacă mănânci să fie 100% integrală sau orice alte cereale, sunt bune fiindcă au fibre, orezul să fie sălbatic, nu alb, cartofi dulci din ăia portocalii în loc de cartofi albi). Fără dulciuri cu mult zahăr, mâncare super procesată și mâncăruri prăjite în ulei tip fastfood, astea îngrașă imediat. Legume, fructe, astea conțin multe fibre și apă. Dar fructe nu în cantități foarte mari.

Poți să bei cafea dimineața fiindcă grăbește metabolismul. Să eviți stresul și să dormi 8-9 ore pe noapte. Nu exagera cu sportul prea tare totuși, de exemplu la HIIT e suficient să faci și 15 minute, peste 20 nu e indicat. Și nu prea des/prea intens fiindcă dacă obosești corpul prea tare nu mai dai jos grăsimea. Două zile pe săptămână e bine să lași corpul să se odihnească, doar mergi sau faci activități ușoare.


Sper să îți fie de folos! Sfaturile astea le-am adunat în mai mulți ani și și prin încercări și eșuări proprii. Pe mine m-au ajutat, sper să te ajute și pe tine! Și să nu faci greșeala să te înfometezi că nici nu slăbești și îți și dai peste cap tot organismul, inclusiv hormonii și multe fete au pățit-o din cauza asta, printre care și eu (lucru pe care îl regret acum dar am noroc că mi-am revenit, alte fete au avut dezechilibru hormonal din cauza dietei extreme mulți ani). Sănătatea ta este pe primul loc, ai grijă de tine. Multă baftă!

Bonus: Bea apă multă. Dar nu sucuri, alea-s groaznice dacă vrei să slăbești. Bea minim 1.5 litri de apă pe zi (dar nici nu exageră că pierzi electroliți).