| AlinaMadalina789 a întrebat:


Am o întrebare, in legatura cu mersul la sala.
Sunt fata, si am 13 ani. De curand, respectiv 6 zile, m-am apucat de sala din cauza surplusurilor de grasime din zona burtii.
Am 1'64 si 53 de kg, nu ma consider grasa, dar vreau abdomen.
Pe internet am vazut diferite pareri, cum ca sala te face sa nu mai crești, si diferite probleme.
As dori sa stiu ce aparate ar trebui sa evit, ce anume trebuie sa fac pentru abdomen si ce anume trebuie sa fac pentru a slăbi, nu pentru a mi întări musculatura.?
Mulțumesc anticipat.
(Dau funda )

3 răspunsuri:
| Pool77 a răspuns:

Daca doreai doar sa slabesti atunci nu ai nevoie de sala, o dieta si un pic de sport ajunge mai ales doar pentru o grasime de pe burta.
Daca vrei sa faci si un pic de "muschi" aici ma refer la picioare frumoase, fund "bombat" si un abdomen de invidiat ai nevoie de exercitii si alimentatie corecta.
Iar ceea ce scrie acolo e adevarat, nu lucra cu greutat extrem de mari care sa-ti solicite coloane. In rest ai voie la toate.

| Mark2012012 a răspuns:

In primul rand, cand vrei sa folosesti aparatele de la Sala si nu vrei sa faci muschi, trebuie sa folosesti greutatile care sa nu ti se para grele.

Pe acest site iti explica ce aparate de forta sa folosesti si pe ce categorii de muschi http://www.salabucuresti.ro/antrenarea-grupelor-musculare.html

Luni Banda de alerga 20 de minute + Piept si triceps
Marti Banda de alergat 20 de minute
Miercuri Banda de alergat 20 de minute + Biceps si spate
Joi Banda de alergat 20 de minute
Vineri Banda de alergat 20 de minute + Picioare si Umeri

| Pikabu19 a răspuns:

Ai o greutatea ideala. Si eu am la fel ca tine, si inaltime si greutate. Pentru abdomen potii face si acasa, mai bine decat sa dai bani la sala Sau te apuci de un sport de performanta ca sa te tonifiezi si toate cele. Trebuie sa ai mare grija la alimentatie caci grasimea abdominala este cea care se sa jos cel mai greu. Nu exista niste exercitii strict pentru abdomen. Exercitiile prin care transpiri sunt cele mai eficiente, abdomenele ajuta doar la musculatura. Trebuie sa nu mananci multa paine, si mare grija la ora la care mananci ultima masa, pana in 7:30.