| Popa434535454656444 a întrebat:


E bine sa mergi la sala la 15-16 ani adică te dezvolți cat de cat sau?
Cate ore ar trebui sa faci sala și în cât timp s ar vedea rezultatele?

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu recomand o ora pe zi de culturism si o ora de cardio a doua zi, nu ridici greutati mari, o dieta bogata in proteine, rezultatele depinde de genetice, eu din ce am citit dupa 8 saptamani apar ceva rezultate daca subiectul a facut de 3 ori per saptamana culturism

| Violleta2022 a răspuns:

Recomand sala dupa 20 de ani, acnd cresterea a incetat.
Acum poti sa faci un sport la un club sportiv, care te va ajuat sa cresti sis a te dezvolti sanatos si armonios.

| aXy99 a răspuns:

N-o baga in seama ca habar nu are ce vorbeste. Da, te poti dezvolta foarte bine la 16 ani daca mergi la sala. O ora, o ora jumate pe zi, poate doua, de 3-4-5 ori pe saptamana, in functie de antrenament. Dupa o luna vei vedea niste rezultate, mici, dar sesizabile, dupa 6 luni vor fi destul de serioase, dupa 2-3 ani e alta treaba. Dar trebuie sa te tii de treaba, sa diversifici antrenamentele, sa mananci mult, sanatos si bogat in proteine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rezultatele se pot vedea din ce in ce mai bine cum progresezi in vârsta. Si daca faci totul corect, dar ca incepator sigur nu prea sti ce sa faci si cum sa executi, astfel rezultatele nu sunt chiar asa rapide. Nu iti fie jena sa ceri sfaturi de la baieti din sala, la cei care pun cea mai multa greutate, atentie nu la cei mai MARI si la cei care au cea mai multa forta. Sa sti cum sa executi corect sa nu te accidentezi.

| Gabriel2424 a răspuns:

Este bine de la 16+, incearca sa nu faci exercitii ce pun presiune pe coloana, te sfatuiesc ca dupa fiecare antrenament sa faci exercitii de streching, ca incepator este ok 1 ora sau 1:30, in primele luni o sa ai o crestere mare a musculaturii, posibil sa vezi rezultate din prima luna cu o alimentatie corecta si cu o odihna corespunzatoare, adica 9 ore cel putin.

| Ivanov27 a răspuns:

Salut, poti sa incepi sa faci sala la 15-16 ani, dar trebuie sa fi foarte atent, invata sa executi exercitiile corect, renunta la ego, nu incerca sa ridici greutati mari de care nu ai nevoie. Eu am inceput sala de la 14 ani, si acum am 19 si sufar de greselile facute de cand eram mic.