anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, în cât timp pot depune masă musculară în zona picioarelor și a mâinilor?
Ma antrenez acasă cu greutăți în fiecare zi. Am început acum 2 săptămâni. Am o alimatie echilibrata.
Rog seriozitate.

Răspuns Câştigător
| costicj a răspuns:

Este greșit conceptul de "antrenament acasă=apă de ploaie". Depinde dacă vrei să arăți ca un atlet sau un bodybuilder. Eu recomand pentru acasă exercițiile se tip Calisthenics, care presupun orice exercițiu cu greutatea corpului, pentru o formă atletică. Dacă vrei să arăți ca un bodybuilder, citește ce a zis Cosmin86 la punctul 2.
Totuși, legat de alimentație, consultă un nutriționist, deoarece singurul care poate cunoaște în timp efectele corpului tău la raportul alimentație-sport, mai bine decât un nutriționist cu care colaborezi, ești doar tu, nu noi cei care nu te cunoaștem. Chiar dacă trebuie să plătești pentru serviciile lui, este o vorba care aici se pliază perfect pe situație; "Dai un ban, dar stai în față".

| Cosmin86 a răspuns (pentru costicj):

Da, ca are acasa bara de tractiuni, paralele, inele si altele necesare pentru calistenice... cel mai probabil nu are o amarata de bara de tractiuni, probabil e un copil firav care face flotari si abdomene si crede ca "arata ca un atlet".

| costicj a răspuns (pentru Cosmin86):

Uită-te, te rog, la poza mea de profil. Alimentație aleatorie, fără păsare, former karate-ca (TPU va corecta cu "ca" automat) doar genul ăla de exerciții am făcut. Am 7 ani de pauză de atunci, poza fiind de astă-vară. NU AM AVUT PARTE DE ECHIPAMENTE. O bară goală, iar restul a fost doar solul. Vorbesc din experiență. happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru costicj):

Da, m-am uitat. Acceptabil. Dar macar ai avut o bara, nu stiu de ce presimt ca nici pe aia n-o are (dupa cum am zis mai sus).

| costicj a răspuns (pentru Cosmin86):

Evident că am improvizat-o, toți aveam măcar o bară de bătut covoare, un toc mai proeminent la o ușă, un porumbar pentru cei cu curte mare și grădină, o poartă metalică și structură deasupra ei... soluții sunt, trebuie doar să vrei...
Și da, din păcate, după atâția ani lipsă, doar acceptabilul a mai rămas din mine... dar se vede clar rezultatul ambiției, chiar și după stagnare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru costicj):

De ce te-ai lasat de karate? Ca pare un sport ce poate fi practicat toata viata, cunosc oameni care fac de peste 30 de ani.

| costicj a răspuns (pentru Cosmin86):

Din păcate, timpul meu e foarte greu de gestionat, momentan. Dar îmi deschid eu personal o sală în sfârșit și o să revin dar ca senpai, nu ca sportiv ca înainte. N-am intenționat să renunț vreodată...

| Cosmin86 a răspuns (pentru costicj):

Fain, succes happy

13 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Antrenament acasa = apa de ploaie

1. De ce "in fiecare zi", muschii se dezvolta in zilele de pauza, NU cand ii antrenezi
2. Faci exercitiile de baza? Adica: tractiuni, flotari la paralele, presa militara, genuflexiuni cu haltera pe umeri, indreptari? De fapt, NU LE FACI, ca nu ai unde acasa!
3. De ce "alimentatie echilibrata"? Vrei sa fii o domnisoara firava? Pentru masa musculara ai nevoie de o alimentatie BOGATA in proteine is carbohidrati (chiar si 4-5 fripturi pe zi).

| anonimanonim17381 a răspuns (pentru Cosmin86):

@Cosmin86 vreau doar sa pun câteva kg pe mine, ce nu e de înțeles? Nu vreau sa arat ca o culturistă

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimanonim17381):

Pentru cateva kilograme amarate am zis ce-am zis.

NU o sa arati ca o culturista nici daca faci sala 20 de ani! Voi HABAR nu aveti despre ce vorbiti.

| anonimanonim17381 a răspuns (pentru Cosmin86):

@Cosmin86, cred ca eu ți-am vorbit frumos și nu te-am jignit, dacă nu ma cunoști nu îmi adresa comentarii de genul "amarat de copil"

| sofiaaaa001 a răspuns:

O crestere musculara vizibila se poate observa în decurs de opt- noua săptămâni de la începerea unei rutine de antrenament, dar asta tine si de cat timp pe zi te antrenezi.

| siriusblack98 a răspuns (pentru sofiaaaa001):

Nu ține de cât timp pe zi te antrenezi pentru că mai mult NU este egal cu mai bine în acest sport. Când vrei să pui masă musculară nu te antrenezi pe timp ca la cardio. Aici contează calitatea antrenamentului dar și mai mult decât atât, alimentația.