anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebarea mea este: cum as putea scapa de colacelul de la nivelul buricului? Stiu ca pare ciudat, dar nu am burta, ci doar un mic colacel jos, la nivelul buricului. E extrem de enervant cand ma asez sau ma aplec si ma deranjeaza sa-l am in conditiile in care eu sunt slaba. Am o alimentatie sanatoasa, fructe, legume, grasimi bune, fara zaharuri, fara alimente procesate, fara sucuri etc + fac exercitii in fiecare zi. Fac la bicicleta eliptica, fac jogging, fac exercitii pentru picioare (respectiv coapse), dar si pentru abdomen. Problema e ca mi se tonifica in partea de sus, iar colacelul ala de la nivelul buricului tot acolo ramane. Ce as putea face sa scap de el? Gresesc undeva sau asa sunt eu? Mi-ar fi destul de greu sa ma impac cu asta.

15 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Colacelul ala este grasime, nu muschii abdominali. Trebuie sa slabesti daca vrei sa scapi de el sau obisnuieste-te cu gandul asta.

| anonim_4396 explică (pentru Apokales):

Am 50 kg si 167 cm. Am tot slabit si am facut si exercitii, ar trebui sa mai slabesc?

| Apokales a răspuns (pentru anonim_4396):

In cazul asta nu straight face. Este normal sa ai un strat de grasime, este natural si sanatos. Definirea pe care o vezi la modelele fitness de multe ori este nesanatoasa. Obisnuieste-te cu ideea ca ai un mic strat adipos si manca sanatos in continuare si fa miscare, totul este in regula.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Apokales):

Nu as zice ca la modelele fitness e nesanatoasa...la concurentele bodybuilding da, de acord, de aia nici nu o mentin tot anul. Insa la modelele fitness e o definire decenta, pe care o vezi la sportive in general (depinde si la care te-ai gandit tu, poate sunt si exceptii).

Eu cred ca vorbim aici de modelul clasic de fata obsedata de cardio si alimentatie, care de frica sa nu se faca "barbata" nu a atins greutati si nu a lucrat muschii mai serios niciodata, iar rezultatul este bine cunoscutul skinny-fat pe care il vad la prea multe fete in ultima vreme.

| anonim_4396 explică (pentru AnastasiaK):

Eu fac si cardio, dar de greutati nu prea ma ating pentru ca n-am un interes direct din asta. Tot ce imi doresc e sa ma tonifiez putin, in niciun caz sa dezvolt masa musculara in exces la brate etc. Mi-ai putea face niste recomandari, in cazul asta? Ca sa nu fiu acea,, skinny-fat" de care zici. Grasimea pur si simplu nu mi se da jos de acolo. Mi-ar prinde bine niste sfaturi.

| Apokales a răspuns (pentru AnastasiaK):

Da, sunt si modele fitness care arata bine si sunt sanatose.

La asta nu m-am gandit in legatura cu ea. Se pare ca cunosti mai bine fenomenul.

| anonim_4396 explică (pentru AnastasiaK):

Problema e si ca am 13 ani si nu prea ma lasa pe la sala cu greutati, crezi ca n-am incercat? rolling on the floor

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, cred ca n-ai incercat pentru ca fix mai sus ai zis ca nu te intereseaza sa dezvolti masa musculara. La sala era suficient sa lucrezi doar cu bara in spate, fara nimic altceva, ca si aia tot are 20kg, dar hai sa nu zic de sala. Mai cred si ca nu poti sa faci mai mult de 15 flotari corecte pentru ca, la fel ca mai toate fetele, ti-e frica sa antrenezi brate/piept/umeri (poate gresesc, astept sa ma contrazici daca e cazul). Zic de flotari, pentru ca, invatand sa le faci, obtii si o oarecare stabilitate in ceea ce in engelza se numeste "core" care implica si abdomenul.

Apoi, dand din picioare pe o bicicleta eliptica, sa stii ca nu faci mare sport. Joggingul e si el subiectiv, ca una e sa alergi 10km cu ritm de 4'30"/km si alta sa alergi 2km in 15 minute. In al doilea caz e aproape ca si cand mergi. Incearca sa faci cadio de tip HIIT daca vrei, sprinturi, exercitii explozive (genuflexiuni cu saritura, flotari cu desprindere, etc)...chestii d-astea care iti angajeaza mai mult musculatura in miscare. La exercitiile de pana acum poti sa mai adaugi benzi elastice... Exercitiile pentru abdomen cum le faci? De care si cate repetari? Executia e corecta sau te trezesti ca simti dureri la gat/picioare in timp ce lucrezi? Alimentatia e sanatoasa, ok, dar ai destule proteine incluse?

| AnastasiaK a răspuns (pentru Apokales):

Il cunosc ca ma tot "lovesc" de astfel de fete, ba la sala, ba in afara. Si unele au impresia ca am descoperit eu cine stie ce secret si mai vin sa ma intrebe ce sa faca. Dar trebuie sa fie ceva magic care nu le antreneaza deloc partea superioara a corpului, ca "aia e de baieti", care le subtiaza picioarele, dar le mareste fundul si le face sa obtina un abdomen plat, cu muschii vizibili, dar nu patratele. Si, daca se mai poate, sa le spun si niste exercitii pntru piept...nu pentru pectorali ca doar au zis ca ăia-s de baieti, pentru sâni, sa fie clar!

| Apokales a răspuns (pentru AnastasiaK):

Daa... Fetele, fara suparare, vor ceva care sa le aduca toate beneficiile instant, fara sa astepte. D-asta cred eu ca multe apeleaza la bisturiu chiar si pentru lucruri care pot fi obtinute prin munca la sala.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Apokales):

Nu-s de acord aici. Eu de fete stiu pentru ca, logic, nu vin barbatii la mine sa ceara sfaturi. Dar am un prieten care face bb si e antrenor de fitness si mi-a aratat niste mesaje de la niste pusti de 15-16-17 ani care m-au ingrozit. Erau la modul "buna, am bagat aia, aia, aia (...) si aia si nu-mi place cum arat, ce sa mai iau?". Erau niste chestii acolo pe care nu le stiam nici eu si poate te gandesti ca e normal, ca nu stiu femeile despre culturism, dar pe unele nu le stia nici prietenul meu, care are totusi 16 ani de sala in spate + participari la concursuri si a avut si el o perioada in care a bagat cate ceva (dar responsabil si informat, dupa ani buni, performanta, etc, nu ca puștii aia).

Cat despre operatii, ai fi surprins cat de popular e implantul de gambe...deci nu doar fetele fac asa.

| Apokales a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ai dreptate, nu m-am gandit la baieti si la toate suplimentele si alte tampenii pe care le mai baga, totusi de ce gambele? Este legata de moda asta noua prin care baietii isi arata gleznele, au devenit gambele un fetish sau ce?!

| Eu130318 a răspuns (pentru anonim_4396):

Doamne ferește! Cum sa fii gras/a? Ai greutatea la care mi-aș dori sa ajung și sa ma mentin(mai am de dat jos câteva kg, dar în fine)Greutatea medie la înălțimea ta este între 55-57 de kg.
EȘTI perfect/a! Tine-o tot asa. Fa exerciții și te vei menține.Numai bine.

| Meme10Memu a răspuns (pentru AnastasiaK):

Vrei si tu sa faci implant de gambe?

Răspuns utilizator avertizat