| Cardaucq a întrebat:

Buna
mie ca fata nu-mi place sa fie muschii la vedere doar ca nu ma simt bine in corpul meu și am impresia ca o sa înlocuiesc grasimea pe care o am cu muschii și o sa fac mai rău este posibil de făcut exerciții fără sa formezi masa musculară?

Răspuns Câştigător
| StrongHeart a răspuns:

O sa incep prin a spune ca nu sunt nici pe departe vreun expert si nu am cunostinte elaborate in materia asta, sunt un simplu om care tinteste sa aiba un corp sanatos de talie medie.
La barbati, cred ca este o chestiune de preferinte.
E destul de bizar cand vezi o fata cu muschi si ma refer sa se vada exagerat.La barbati,este altceva,pentru ca pentru noi este o chestie de mandrie,cu cat esti mai mare si puternic,cu atat esti mai apreciat.
Eu, personal, am niste kg in plus, dar nu as vrea sa fiu mare, adica sa fac bulking cum se spune, pentru ca pur si simplu nu mi-ar placea.Nu este rau nici sa fii mare si puternic,dar eu as tinti catre o talie medie.
Din pricina asta ma axez mai mult pe cardio,desi vreau sa incorporez si exercitii cu aparate si greutati pe viitor.
Iti recomand si tie la fel,sa faci exercitii cu corpul tau,nu ai nevoie sa ridici greutati ca fata.
Adica poti sa ridici si greutati,nu sunt rele,dar din astea mai mici si sa nu devina asta o prioritate,poate,daca esti la sala,poti sa vorbesti cu antrenorul tau,ii spui ce iti doresti si cum vrei sa arati si el va sti ce este de facut si ce fel de exercitii te vor ajuta.
Chestia de baza daca nu vrei sa pui muschi pe tine sa se vada pera mult e moderatia.
Poti sa faci cardio mai mult ti-am zis,asta inseamna exercitii-abdomene,genoflexiuni,alergat, sarit coarda, iesit la drumetii, urcat pe munte, astea nu iti vor dezvolta muschii exagerat, dar in acelasi timp vei avea un corp sanatos si o sa arati normal.

4 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

N-o sa pui muschi nici daca vrei. Ca fata e oricum greu sa pui masa musculara STIIND cum sa te antrenezi si ce alimentatie sa ai pentru asta. Tu, care in mod cert nu stii chestiile astea, nu o sa pui nimic. Daca era asa usor sa te trezești cu muschi, nu era TPU plin cu intrebari de la baieti care se chinuie de nu stiu cat timp si nu vad rezultate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atât timp cât nu iei hormoni, steroizi sau SARMs sau nu slăbești exagerat până ai doar 10% grăsime în corp, acest lucru NU se va întâmpla. Nu vei arata mai rau si nu se va vedea exagerat. O sa arati mai armonios si mai puternica! De când merg eu la sala nu am vazut niciodata o femeie care arata urat din cauza salii, in afara de un caz sau doua in care persoanele nu erau naturale(pe steroizi). Pentru toate celelalte sala a facut numai bine. Ca fata e mare minune daca pui 4-5kg de muschi pe tine in decursul a cativa ani. Nu se va vedea rau! Ai incredere.

| Anuket a răspuns:

Dacă ești fată faci mușchi extrem de greu.

| StefanFlorea a răspuns:

Ca fata e foarte greu sa pui,, masa musculara,,, zic in ghilimele pentru ca nu se compara masa musculara a femeii cu a barbatului, cu ajutorul testosteronului masa musculara se dezvolta. Testosteron = hormon sexual masculin. Fetele au mult mai putin testosteron in corp, cam de 12-14 ori mai putin ca la barbati. Deci oricat te ai antrena si o alimentatie bogata in proteine si carbohidranti, tot greu o sa pui masa musculara