anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna revin cu o intrebare despre sport. eu sunt slabuta de fel, dar fiindca dupa 3 ani de munca,stres si mancat rar, am o pauza destul de lunga acasa unde doar stau,dorm,mananc, blabla, am observat ca nu mai pot purta bluzite scurte, iar blugii ma cam strang. Problema este ca se pune pe burtica, insa fundul e cam plat in pantaloni hihi (am lucrat la birou). Ieri am inceput sa fac sport. Am facut 10 minute la bicicleta pentru inceput si 3 serii a cate 10 genoflex si 3 serii a cate 10 fandari. Am mancat orez cu piept de pui si salata verde. Azi de dimineata am mancat doar biscuiti si o cafea, in curand mananc iar orez cu piept de pui si salata. Azi imi relaxez muschii, pentru ca probabil o sa am oricum febra musculara(nefacand sport pana acum). Nedumerirea mea e ca nu prea stiu cum se procedeaza. Exista o persoana sportiva pe aici sa ma ajute cu cateva sfaturi despre exercitii, ce trebuie sa fac in general, si ce e bine sa mananc ca sa incep sa lucrez fundul si abdomenul? Multumesc mult! P.S. : Stiu ca rezultatele vor aparea dupa cateva luni bune, insa chiar am vointa sa incep o astfel de viata sanatoasa.

Răspuns Câştigător
| nugasescusernameliber a răspuns:

Sa slabesti la burta fa exercitii cardiovasculare, alergat, inot, tae bo, etc. Poti si acasa, gasesti pe Youtube "cardio workout". Pentru a-ti bomba putin fundul, lucreaza-ti muschii, gasesti si "butt workout" si variaza mereu exercitiile sa nu ti se invete organismul cu aceleasi seturi.
Azi fa 15-20 minute, maine 20, poimaine 25...creste treptat.
Si bineinteles din alimentatie elimina zaharul, prajelile...stii si tu. Axeaza-te pe legume cat de multe si proteine(carne, fasole, naut, linte, ciuperci), fructele doar pe stomacul gol si ca gustare- nu un kg odata.

| Noonee a răspuns (pentru nugasescusernameliber):

Super! O sa cresc treptat seturile, insa pentru inceput, nu in fiecare zi, pentru ca muschiul meu nu e invatat si are nevoie de relaxare. In orice caz febra musculara nici nu m-ar lasat sa fac in fiecare zi...pentru inceput. Imi era foarte foame inante sa fac antrenament acasa, insa am mancat un baton de 25g proteine..si wow am ramas uimita, chiar nu mai imi era foame si am facut sport. Apoi la masa am renuntat la paine (un gest mare pentru mine, fiind dependenta sa mananc la orice paine). Multumesc mult pentru sfaturi. O sa tin cont de ele happy

| nugasescusernameliber a răspuns (pentru Noonee):

Cu mare drag, mai revino cu intrebari cand ai nevoie.

Răspuns Apreciat de Editori
| DovleacTurbat a răspuns:

Daca vrei sa pui pe tine ( intre a pune pe tine facand sport) si a te ingrasa (fiind sedentara) este diferenta. Adopta o alimentatie care sa presupună surplus caloric (consumi mai multe calorii decat arzi). Incearca un 1.5g proteina/kg, 150g carbohidrati, 30g grasimi (valorile astea insumeaza 1170 calorii) vezi ce se intampla timp de o saptaman, daca cresti in greutate, daca nu, daca da cu cat si tot asa, iar in functie de rezultat ajustezi dupa bunul plac. Ca antrenament poti antrena grupele musculare de 2 ori pe saptamana ( la intervale de timp, pentru a oferi organismului si tesutului muscular odihna sa se poata recupera si creste). Antreneaza-ti tot corpul nu doar fesierii si abdomen, nu vei deveni bărbata laughing.

| Noonee a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Multumesc pentru raspuns, insa nu e ceea ce cautam ca informatie. In niciun caz nu ma pricep sa numar proteinele, carbohidrantii si alte chestii de genul din mancare, ce ati scris dvs gasesc si pe google si pentru mine e chineza hihi. Nu sunt nici doar oase, am fund dar este lasat spre plat in pantalon pentru ca nu exista fermitatea pe care as vrea sa o am. Voiam niste informatii si despre ce fel de mancare as putea manca (exact numele preparatelor). In nici un caz nu o sa mananc ca sa ma ingras, depinde foarte mult si de genetica persoanei. Cum am mentionat s-a pus la burtica. In legatura cu antrenamentul de 2 ori pe saptamana si pauzele dintre ele, da asa este, asa aveam de gand sa fac, bine o data la 3 zile antrenament. Iar, cred, ca in timpul exercitiilor se lucreaza si muschii picioarelor automat, nu doar fesierii. Am punctat aceste doua lucruri ca asta m-ar interesa pe mine. Alimentatia o sa devina din ce in ce mai bogata si sanatoasa, si se va pune acolo unde trebuie daca ma tin de antrenament. Merci pentru raspuns.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Noonee):

happy. Calculul macronutrientilor nu este necesar, dar ajuta. Ai nevoie de un cantar de bucătărie pentru a cantari mancarea, iar in functie de ce si cat consumi te poti uita pe lista valorilor nutritionale ale alimentelor, iar acolo vei gasi aceste informații. Cam asta înseamnă calculul macronutrientilor. La capitolul alimentatie, de aceea m-am gandit sa-ti fac un mic calcul pentru ati oferi liberul arbitru ( consumi ce vrei, DAR cu conditia sa te incadrezi in acele valori) NU-mi voi da cu parerea ce sa mănânci si ce nu din 2 motive: 1.Nu sunt nutritionist/tehnician. 2. Eu nu cred in alimente bune si rele, alimente care "vezi Doamne" îngrașă si asa mai departe, eu cred in Moderație si joaca macronutrientilor. Cu ingrasatul ti-am zis diferenta dintre si dintre happy, iar pana la urma forme înseamnă sa pui pe tine, asta nu inseamna ca vei avea burta, solduri sau ca vei fii grasă ( in functie de cat de corecta esti cu tine, alimentație, antrenamente si genetica). Da la genuflexiuni, fandari in functie de miscare si pozitia exercițiului vei pune presiune si pe muschii picioarelor, dar cu restul ce facem? Vrei sa devi asimetrica? laughing Nu trebuie sa vorbesti cu dvs sunt mai mic ca tine.

| Noonee a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Nu m-am uitat la profil, si am obiceiul de a vorbi cu dvs. persoanelor ce nu le cunosc tongue Nu vreau sa devin asimetrica, doar sa ridic, rotunjesc si sa aduc fermitate, de luat foarte putin din burtica. Nu ma intereseaza biceps tricepslaughing Voi vedea in viitor, mersi din nou

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Noonee):

Înseamnă că ai avut parte de o educație aleasăhappy. Nu vei face biceps şi triceps (cel puțin nu in cantitate) era vorba de tonifierea brațelor. Ce vrei tu "pici asa, pe aici asa, putin dincoace" le poți spune chirurgului laughing. E cam grea treaba asta, iar dacă te vei astepta sa se întâmple minuni ( de fapt nu minuni ci doar schimbări ) fara prea mult efort din partea ta îmi pare rău sa-ti zic, dar nu vei obține nimic. Sti vorba aia " cu o floare nu faci primăvara" la fel si in cazul tau cu 2-3 zile de genuflexiuni si abdomene nu obți un corp frumos. ( nu obti nimic). Succes pe viitor.

| Noonee a răspuns (pentru DovleacTurbat):

happy Nu vreau sa fac 2-3 zile, ci vreau sa incep o viata mai sanatoasa (eu mancand orice la orice ora ex: kfc la 3 dimineata, mc de dimineata), voiam niste sfaturi pe care sa le inteleg simple, ce fel de exercitii as putea face si ce preparate ar fi mai sanatoase, ore de masa, alergat chestii de genul, simple. In orice caz, ma descurc. Mersi bafta si tie

3 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

Iti recomand sa nu mananci in fiecare zi carne. In nici un caz de 2 ori pe zi. Eu am observat pe mine asta. Daca mananc carne la intervale scurte se pun kg pe mine. Sportul nu ajuta foarte mult la slabit. Secretul siluetei sta in alimentatie. Evita excesul de sare, zahar si grasimi, asa cum zice la tv.

| Noonee a răspuns (pentru Lioana):

Multumesc mult. Sunt destul de slabuta, doar ca s-a pus putin pe burtica cand eu eram slim. Ceea ce ma intereseaza din sport este mai mult fundul. Vreau sa am pe langa silueta slim(aici cu alimentatia) si fundul ridicat, rotund si ferm. Multumesc mult, pentru sfatul cu carnea o sa tin cont de el. happy

| Noonee a răspuns:

Revin cu o informatie. Am 50 kg...deci nu sunt grasuta sunt chiar slabuta big grin ma intereseaza, doar sa nu am burtica si cel mai important sa lucrez fundul. Mersi