| Alina28092000 a întrebat:

Stiu că cand faci abdomene, plaşa (sau orice altceva)trebuie sa iti incordezi abdomenul, insă nu stiu cum trebuie sa fac exact pentru ca de cam o luna fac plaşa si abdomene si nu vad niciun rezultat la nivelul taliei si burtii de jos. Deci cineva care se pricepe la sport sau imi poate explica cum ar trebui sa fac? Si cand este mai bine sa faci exercitii sportive, dimineata sau seara? Am 19 ani 1m55 si 57kg. As vrea sa mai spun ca la inceput (adica acum o luna) aveam 60kg si intr-o luna avand in vedere ca am facut si dieta + sport mi se pare putin. Multumesc

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Ce inseamna ca nu vezi rezultate? Singurele rezultate pe care poti tu sa le "vezi" se rezuma la progresul pe care il faci cu exercitiile respective. Daca poti sa faci mai mult sau mai bine decat faceai initial, inseamna ca ai rezultate. Nu o sa vezi o slabire accentuata in zona taliei daca la asta te astepti. Slabirea nu functioneaza localizat in zonele pe care le antrenezi, ci pe tot corpul. Cand (si daca) vei avea un procent de grasime suficient de scazut, o sa vezi si abdomenul definit (aka "patratele").

Se pot gasi argumente pro si contra atat pentru antrenament seara, cat si pentru cel dimineata. Ideal e sa nu te antrenezi nici imediat cum te-ai trezit, nici cu prea putin timp inainte sa te culci. Apoi, in restul zilei, depinde doar de tine si cand preferi/poti tu sa te antrenezi.

O slabire sanatoasa inseamna 0, 5-1kg pe saptamana. Deci cu 3kg slabite intr-o luna as zice ca esti pe drumul cel bun.

0 răspunsuri: