Întrebare recomandată | ColorfulRainbow a întrebat:

Sunt o fata mai slabuta si vreau sa am masa musculara si un pic de forme. Nu vreau sa ma ingras. Ce si cum sa mananc si ce sport sa urmez? Va rog niste sfaturi.

21 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Mancarea bogata in proteine, culturism flotari, tractiuni, genoflexiuni, o alergare de 20/30 de minute pe zi, e super ca esti slabuta tot ce pui va vi muschi cea ce e foarte bine pentru organism, si daca faci 5 flotari e ok, si 1 tractiune, 15 genoflexiuni, alergarea nu trebuie sa te omori si mersul pe jos e foarte bun vreo 10/15 km pe zi prin parcuri vine vara ce frumos e numai vb de cat de bun e pentru plamani,inima, picioare etc
fara zahar,dulciuri,sucuri,mezeluri,produse procesate
ca energie miere recomand de aia bio
fructe, legume doar crude nu fierte, carne peste, porc, vita etc
fi diversa nu monotona nu manca acelasi zilnic manca mereu ceva diferit

| Time4workout a răspuns (pentru RAY):

Recomanzi tractiuni pentru o fata? un amator de sporturi? Serios?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Time4workout):

De ce, eu cunosc fete care fac tractiuni si arata foarte bine big grin

| RAY a răspuns (pentru Time4workout):

Eu am scris acolo una singura mare lucru ce sa spun, cei daca e fata poate si ea sa faca una singura

| Time4workout a răspuns (pentru Cosmin86):

Stiu ca tractiunile/indreptarile/geno sunt cele mai bune exercitii.Te modeleaza, dar la un amator de gen feminin o sa ii ia mult si bine sa faca cateva serii complete.

| Time4workout a răspuns (pentru RAY):

Sa faca o tractiune e ca si cum ai zice sa se chinuie sa miste un bolovan. Tractiunile nu se recomanda amatorilor pentru asta s-a inventat halcometrul.

| RAY a răspuns (pentru Time4workout):

Te inseli eu faceam 2 apoi 4 apoi 7 acuma scot si 10 intro luna doar totul e sa vrei, nu exista amatorism cu proteine si vointa poti reusi

| Time4workout a răspuns (pentru RAY):

Cum ma contrazici tu asa te contrazic eu dar problema e ca te minti singur. Ea e fata, nu o sa creasca in masa musculara ca un baiat nici pe aproape macar secretia proprie de hormoni de crestere nu o avantajeaza. E destul de grav sa compari o fata cu un baiat.

| RAY a răspuns (pentru Time4workout):

Hormonul de crestere in inaltime ce legatura are cu muschi in fine

| Time4workout a răspuns (pentru RAY):

Ma amuzi extrem de mult te rog documenteaza-te. Hormonul de crestere (HGH) este secretat de glanda pituitara si are un rol important in cresterea tesuturilor: cresterea densitatii osoase, cresterea masei musculare, ameliorarea ridurilor, regenerare si reparare celulara, micsorarea stratului de grasime.

| RAY a răspuns (pentru Time4workout):

Hormonul creste cand faci sport din cate stiu,puteai sa scrii hormonul de crestere al muschilor nu doar hormonul de crestere,plus ca nu e un singur hormon sunt mai multi cu mai multe denumiri stiintifice in fine sa nu prelungim discutia,a face o tractiune nu trebuie sa fi provesionist,dar fetele au mai putini muschi asta e clar eu n-am spus ca au,eu am recomandat una daca poate nu o suta, daca nu poate asta e, tractiunile ajuta mult la brate, piept, coloana

| neutrino a răspuns:

Mergi la inot si/sau la volei, si vei fi tare multumita de scrimbarea ta.

| Teardrop a răspuns:

În sfârşit cineva pune întrebările corect!

Felicitări, ai respectul meu.

De mâncat, continuă să mănânci aşa cum mănânci tu de obicei. Oricum, în zilele noastre nimic nu mai e 100% sănătos. E bine să mănânci de toate, da' în cantăţi moderate. Avea bunicu o vorbă "E sănătos să mănânci un măr pe zi, nu zece".

Asta e calea. Moderaţia.


Sporturi...aici trebuie' să pui accent. Alergatul e important în toate sporturile, deci poţi să alergi.

În rest, înot, voley, dacă-ţi plac sporturile mai puţin violente. Sau bascket, handball...

Fitness, Aerobic, Tae-bo, Zumba...

Orice sport e bun.

| InspiratieDIY a răspuns:

Orice ai face, te rog sa ai grija sa nu faci o obsesie din asta si sa nu mai poti controla corpul. Ai sanse sa ajungi la o greutate foarte mica a corpului si este extrem de greu sa iti revi.
Orice sport te ajuta combinat cu o alimentatie sanatoasa si consistenta. Volei, inot pentru partea superioara a corpului, alergari, atletism pentru tot corpul, ciclism, catarari pentru partea inferioara. Chiar sala si fitness, la inceput cel putin alaturi de un antrenor acreditat.
Bafta si spor! happy

| alexadeea a răspuns:

Faci inot, volei, handbal, ca sa nu te ingrasi nu manca prea multa branza, nu manca multe oua si nu manca multa carne, Fa flotari, genoflexiuni, exercitii de tot felul pe care le gasesti pe net.

| RAY a răspuns (pentru alexadeea):

Alexa stiintific vb carnea, ouale nu ingrasa, branza ingrasa ca are grasime

| MVRARIVM a răspuns:

Plina de vointa, veselie si chef, intri zilnic pe YouTube iti pui mix muzical de fitness si incepi sa "topai" in camera inainte de masa de seara. Te poti ajuta la unele exercitii de un simplu scaun sau o bancuta, vezi tu ce ai prin casa. Ai nevoie de doar 30 minute pentru "topaiala" asta. Intre timp nu uita sa bei apa din cand in cand. La sfarsit te odihnesti un sfert de ora, apoi poti sa iei cina (meniu normal). Dupa masa te relaxezi fara sa mai faci prea mult efort. Vezi tu... uita-te la TV, stai pe computer. Ideal ar fi sa stai intinsa in pat, sa te relaxezi. Astfel cu stomacul plin si cu muschii pusi la recuperat vei castiga masa musculara perfecta pentru o fata (dat fiind faptul ca vei face fitness, nu alte sporturi extreme). Deci diseara incepi, da? Promiti? Stiam eu ca da, succes! happy

| Woman2Womanro a răspuns:

Buna. Exercitiile cu greutati ajuta la cresterea masei musculare. Insa asta se intampla in timp, dupa ceva timp de antrenament.

| YoVyLLy a răspuns:

Mergi la sala. Ii explici antrenorului situatia si el se va axa mai mult pe exercitiile pentru fese de exemplu. Si iti va putea spune si ce sa mananci.

| SaraaaaL a răspuns:

Eu iti recomand inot.

Si vreau sa-ti mai zic ceva. Eu am facut aproape 3 ani taekwon-do, mi-a placut totul a fost ok, numai ca nu prea am crescut in inaltime. Abia acum am realizat asta numai ca am avut norocul ca intre timp faceam si volei si a fost cat de cat bine. Deci daca ai de gand sa te apuci de judo, karate, taekwon-do, box, sau altele, iar in familia ta sunt si oamenii mai scunzi, eu zic sa faci si ceva exercitii pentru inaltime deoarece cand vei fii mai mare, probabil vei dori sa ajungi fotomodel, dar datoritei inaltimei sub 170 cm nu vei putea avea ocazia. Am inteles ca si in domeniul politiei ai nevoie de o anumita inaltime. In mmentul de fata eu nu stiu cati ani ai sau ce inaltime, doar ti-am dat niste sfaturi! O zi buna :*