| Radu2814 a întrebat:

Acum vreo 8 luni, m-am apucat de slăbit (deficit valoric). In primele 5 luni am slabit 18 kg ajungand la un rezultat satisfăcător. Ideea este ca chiar daca eram mai slab, aveam un aspect de "leguma" asa ca m-am hotarat sa merg la sala.
Pana acum cateva saptamani aveam un aspect conturat al abdomenului dar treptat a dispărut de parca iară ar fi fost acoperit de grăsime... nu pot sa imi dau seama cum este posibil deoarece eu sunt tot intr-o deficiența calorica de cand m-am apucat de slăbit. (Nu mănânc dulciuri, fastfood, nu beau sucuri, etc) Avețți vreo idee?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Da. El intra intr-o stare de "alerta" si cum prinde o sursa (gen mananci mai mult intr-o zi), imediat isi va crea rezerve, ca se asteapta iar la o perioada de "criza", adica de subnutritie.

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ai facut culturism si ai pastrat deficitul caloric? sau erai intr o balanta egala calorica? nu ai cum sa te ingrasi e imposibil

| gratargratar a răspuns:

Deficienta calorica este buna pentru slabit, nu pentru facut muschi. Pentru a mentine musculatura, fibra trebuie exersata periodic. Daca nu ai mai fost la sala, atunci cauza este evidenta.

Cand calculezi caloriile consumate, trebuie sa iei la socoteala si cele arse prin exercitiu. Deci ar trebui sa mananci mai mult, ca sa echilibrezi nr de calorii. Ca muschii trebuie hraniti ca sa creasca.

Deci slabitul si facutul de muschi sunt doua chestii diferite. Iti recomand sa slabesti mai intai pana la greutatea dorita. Apoi, cand te apuci sa faci muschi, sa nu mai ramai subnutrit, ci sa ai un regim caloric echilibrat.

| Celest a răspuns:

Ca sa pui mușchi ai nevoie de o alimentație sanatoasa. De carbohidrați grăsimi și proteine, în plus ai nevoie și de vitamine.
Nu prea contează nici dacă nu mănânci mâncare nesănătoasă dacă tot consumi prea multe calorii.
Totuși daca nu ai suficiente o sa ți se "desunfle" mușchi. În fibra musculară corpul are rezerve de carbohidrați, aceștia sunt primii care se consuma pentru energie. În medie dacă faci și sala ar trebui sa mănânci 1500 kcal pe zi sau chiar mai mult în funcție de cât efort faci, de înălțime, masa musculara etc.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Celest):

E foarte putin 1500, poate 2500-3000, chiar 3500.

| Radu2814 explică (pentru Celest):

Corpul daca este subnutrit, poate sa isi creeze rezerve de grăsime?

| Celest a răspuns (pentru Cosmin86):

Acum depinde foarte mult de cata mișcare face și asa mai departe, dacă nu ai activitate corpul consuma doar 1200 pentru a funcționa (fiind caloriile pe care le consuma creierul într-o zi)

| Cosmin86 a răspuns (pentru Radu2814):

Da. El intra intr-o stare de "alerta" si cum prinde o sursa (gen mananci mai mult intr-o zi), imediat isi va crea rezerve, ca se asteapta iar la o perioada de "criza", adica de subnutritie.