| Anonim124635 a întrebat:

Am 13 jumate in 10 mai fac 14 si ridic greutati fiinda imi place. Asa imi petrec eu timpul este mai mult o pasiune. Imi pot afecta muschii cresterea? Am 1.70.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.
Ba e chiar benefic pentru ca in timpul antrenamentului stimulezi eliberarea de testosteron, GH si IGF-1, care sunt hormoni de crestere.
Accidentarile te afecteaza de fapt, dar atata timp cat lucrezi in siguranta si corect nu ai de ce sa iti faci griji.

4 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Nu, creșterea în înălțime nu este afectată. Ăsta este doar un mit răspândit de oameni dezinformați. Dacă ar fi adevărat nici un culturist de top din lumea asta nu ar depăși un metru jumate. Asta ți-o zice unul cu 11 ani de experiență în bodybuilding. Eu personal m-am apucat la vârsta de 12 ani și acum am 23.

| AnastasiaK a răspuns:

Nu, dar mulți o să spună că da, inclusiv (probabil) tu în viitor dacă nu o să ajungi la înălțimea dorită.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai linistit nu exista asa ceva daca faci exercitiile corect si nu exagerezi cu greutatile ba chiar va ajuta la crestere

| costicj a răspuns:

Problema există, dar cum zici cei dinaintea mea, e un mit că sala în general nu te lasă să mai crești. Fiind mic trebuie să ai grijă doar la exercițiile care pun presiune pe coloană, deparece la vârsta ta, încă nu ai oasele perfect întărite. Un exemplu ar fi squats (genuflexiuni) cu bara pe spate. Sau military overhead press. Toate exercițiile de pull sau grip pe orice plan, și push pe orice plan în afară de presiunea pe paralel a coloanei, nu afectează absolut deloc, ba chiar corpul se va maturiza mai rapid.