| grege23 a întrebat:

Buna TPU.Am 15 ani, 190 cm si 97 de kg.Si as vrea sa ma apuc de sala, am mai facut sala acum un an dar dupa 2 luni m-am lăsat sad. Dar acum sunt determinat si am o buna motivatie si am nevoie de ajutorul vostru.Ce program alimentar mi-ați recomanda,de câte ori sa merg la sala, as lua si ceva suplimente dar am zis mai întâi sa ma consult cu voi pentru ca e gratis happy. Astept orice răspuns cu brațele deschise. happy

7 răspunsuri:
| Ionut621 a răspuns:

Esti foarte bine la inaltimea ta, daca vrei sa scapi de burta aceea poti incepe cu alergatul. Muschii tai inca sunt in crestere, si ai putea sa ii distrugi putin cate putin, daca nu urmezi sfaturile instructorului de fitness. Nimeni de aici nu poate sa te ajute, crede-ma noi o sa iti dam sfaturi degeaba, tot un instructor de fitness o sa ia decizia cea mai buna pentru tine.
Si inca un lucru care o sa ti-l spuna si instructorul, sala nu constituie doar sa faci patratele si brate, orice muschi are un rol, si cel al creierului(acolo conteaza cel mai mult).

| noisolpXekuNemertXe a răspuns:

Păi dacă vrei să slăbești, cel mai bine ar fi să mergi la un bazin, sau undeva să înoți, dar și sala este bună. Și doar o dată pe zi ar trebui să mergi. Cât despre regim, nu sunt nutriționist, dar cred că ar trebui să eviți pâinea pe cât posibil și să încerci să consumi mai mult vegetale decât produse animale. Dar nu prostii miraculoase de la supermarket. Mă refer la mere. Sunt foarte energizante dimineața sau oricând simți nevoia de ceva dulce. Și că tot am deschis subiectul ăsta, ar trebui să reduci cât poți de mult consumul porcăriilor de dulciuri din comerț. Mai bine mănânci o ciocolată de casă de la o cofetărie locală decât Milka, etc. Cred că ciocolata caldă se acceptă.
P.S.: Nu sunt expert și nu am avut nevoie niciodată de dietă, deci mai documentează-te și tu ca să nu-ți fi zis prostii! Succes în îndeplinirea dorinței tale!

| kta1999 a răspuns:

E bine să mergi toată saptamana la sala. Dacă vrei să slabesti trebuie să mănânci puțin si des, iar mâncarea nu trebuie să fie grea, indicat este să consumi multe salate.Sucul este interzis.

Proteinele nu sunt bune deloc, acestea provoacă si ipotenta, iar ție nu îți trebuie proteine deoarece trebuie să slăbesti, acestea te îngrașă.

| Mejdej a răspuns (pentru kta1999):

Carbohidranti ingrasa omg nu ai pic de habar si faci afirmati de genu asta.

| LucianMusic a răspuns (pentru Mejdej):

Te ajuta sa pui mușchi. Dacă omu nu vrea sa pună mușchi sa nu mănânci carbohidrați.

| LucianMusic a răspuns:

Nu ai de ce sa iei suplimente. Ai 15ani si dai bani in vant. Fa-ti acasa un suc natural cu banane multe( pentru energie, daca vrei sa slabesti nu mai pune banane), mere, portocale etc. Mananca multe proteine. Din ce am citit pe internet soia are cele mai multe proteine. Eu cand merg la sala mananc niste legume cu piept de pui la gratar sau salate cu tot felul de alune. Daca stii ce sa mananci nu trebuie sa tragi ca nebunu la sale. Mancare e cea mai importanta. Degeaba tragi tu la sala 3 ore daca nu stii ce sa mananci inainte si dupa. Dimineata poti sa mananci niste lapte cu cereala( laptele are calcium si grasimi bune) sau o omleta. Dupa amiaza poti manca niste piept de pui cu legume sau salata cu alune etc. Fara colo, sprite etc. Doar apa plata. Dimineata poti sa bei un pahar de apa calda sau apa cu lamaie, asta ajuta mult. Eu am slabit cu chestiile astea pe care ti le-am spus tie 11kg in 2luni. Asta este destul de mult si doar din mancare sanatoasa. La sala trebuie sa bagi 45min cardio. Cand intrii in sala fa 15min cardio dupa o grupa de muschi dupa iarasi 15min cardio dupa iarasi o grupa de muschi si la final inca 15min cardio. Cand faci cardio incearca sa schimbi aparatul. De exemplu prima data faci bicicleta dupa banda si tot asa. Daca vrei sa pui si muschi fa cate 2 grupe de muschi pe zi. Gasesti pe internet multe schite. Sper ca te-am ajutat cat de cat. Iti spun din propria mi-a experienta. Daca mai ai intrebari intreaba-ma