| ovidiujoker15 a întrebat:

Buna TPU, am 15 ani, sunt ectomorf, am 70 de kg la 1, 81 inaltime.
Fac sala de aproximativ 2 luni, am alimentatie foarte buna, iau si creatina, 3 grame pe zi, odihna si antrenamentul e bine pus la punct.
Este vorba despre impinsul cu bara la piept si cu ganterele, la inceput faceam cu bara goala (20 de kg), acum fac serii normale cu 35 de kg pe bara si daca fortez pot face 1 repetare cu 45 de kg, iar cu 40 de kg de kg pot destul de usor 3 repetari.
Am 2 intrebari:
1.cam in cat timp pot ajunge sa imping 100 de kg la piept de ex? Dupa 1 an si 6 luni sa zic o sa imping 100 de kg sau dupa 2 ani?
2.am uitat sa preciez la gantere, faceam la inceput cu cele de 7, 5kg, acum pot face cu cele de 15kg la impins la piept si vreo 3-4 repeteri cu cele de 17, 5Kg
PS: maine incerc 1 repetare sau doua cu ganterele de 20 de kg pentru forta, asa revenind la intrebare, sa imping cu ganterele de sa zic 35 de kg, cam cat timp mi-ar lua? Mai mult de 1 an, la fel ca impinsul cu bara?
Credeti ca progresele mele de pana acum sunt destul de slabe pentru un ectomorf?

4 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Nimeni din lumea asta nu face parte 100% dintr-o structură, ci o combinație dintre ele. Progresul trebuie doar să existe, nu se poate aprecia în cât timp vei ajunge acolo, ideea de bază este că inevitabil vei ajunge.

| batranulintelept77 a răspuns:

Stai. Deci tu faci cu 45kg adică bara de 20+25kg discuri sau faci 20+45, adică 65kg? E cam neclar. Dacă 65, atunci e în proporție bună cu cât faci la biceps și cu greutatea ta. Dacă faci cu 45kg e cam puțin, nu cred că ajungi la 100kg. Și nu se progresează așa mult. Eu am progresat repede în primele luni, după care mi-a luat 2 ani să mai progresez un pic. Deci acum e perioada când crești în forță. La 70kg sau 80 daca mai iei in greutate să faci cu 100kg este desigur posibil, dar nu pentru toată lumea. Important e cu oricât faci să faci corect, să nu-ți rupi capul și nici să nu faci repetări incomplete(e jenant).

| Schizotix a răspuns:

1.Probabil si niciodata. Nu oricine poate ajunge sa impinga 100kg piept.
2. Depinde de multi factori. Genetic, alimentatie, frecventa antren etc
Greutatile sunt doar unelte. Nu conteaza "cu cat faci". Conteaza sa stimulezi muschiul si sa nu ti disteugi articulatiile gratuit.Iar ceea ce ai tu acolo sunt newbie gains.

| Yugoslavia a răspuns:

Depinde de foarte multi factori,nimeni nu stie de ce esti tu capabil. Faptul ca progresezi e un lucru bun, cauta cu fiecare ocazie sa progresezi, schimba antrenamentele des, unghiurile unde este cazul, combinatiile la grupe si lista poate continua si o sa evoluezi.