| Ronaldo_Ronaldo_1997 a întrebat:

Am 17 ani si ma pasioneaza fotbalul sunt foarte inalt am 1.93 sau 94 si sunt portar de mic ma antrenez de cand nu eram inalt dar am o mica problema la suturile de la distanta nu imi da nimeni gol doar messi daca da dar in rest nu laughing pentru ca sunt inalt si am timp sa ma arunc si pe coltul opus cat de plasat ar da foarte rar am luat gol de la distanta dar cand imi vine un atacant in fata mai ma dribleaza uneori care este pozitia perfecta sa il intimidez si ce ar trebui sa fac in situatie 1 vs 1?

4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Tu trebuie să cunoști dacă atacantul este dreptaci sau stângaci. Așa vei ști ce picior și ce poziție va folosi pentru șutare. Fiecare membru al echipei trebuie să cunoască tactica adversarilor. Altfel va fi noroc chior.
Dar fotbalul nu este o meserie, ci o practică care luptă întotdeauna împotriva unor adversari. Este ca un joc de noroc: cineva trebuie să piardă și alții să câștige. De aceea nu recomand fotbalul ca o meserie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acuma na, goluri oricum o sa mai iei, orice ai face.
Daca e situatie de 1 la 1, e cam vina defensivei ca a permis asa ceva. In principiu, ar trebui sa iesi putin, pentru a-i inchide unghiul, evitand sa intri decisiv asupra lui, ca ori te dribleaza, ori il agheti iar asta inseamna penalty+galben.

| ArisTOTelx a răspuns:

Fugi spre el mai ales când are o pasa înaintată și dacă ajunge mai faci câțiva pași in fata sau te retragi dar nu așa aroape de poarta mai ales dacă ești in fata lui nu prea are sansa sa înscrie. Eventual și dacă ajunge la minge fugi spre el ca sunt șanse sa îl și intimidezi

| Ronaldo_Ronaldo_1997 explică (pentru ArisTOTelx):

Adica gen daca el suteaza mai bine cu stangul eu l-am vaz mai mult cu stangul sa dea numai daca e pe partea opusa si e nevoit sa suteze da si cu dreptul destul de bine dar nu in forta atacantul meu cel mai bun din clasa si daca vine pe partea care da cu stangul ma bag in fata lui si e clar ca da pe partea unde nu am blocat coltul nu si trebuie sa ma arunc acolo