| Justmeale2345 a întrebat:

Am aproape 14 ani, sunt fata si stau in Brașov. As vrea sa fac un sport, daca se poate de performanta, insa nu stiu ce as putea sa fac de la vârsta asta de performanta. Idei? Tin sa menționez ca nu am o structura corporala chiar subtire, fiind mai plinuta si cu oasele mai greoaie, insa ma misc destul de repede si am reflexe bune. As vrea ceva care sa ma ajute si cu surplusul de kg. Multumesc in avans!

Răspuns Câştigător
| TotallyNotRuxy a răspuns:

Buna! Eu as sugera inotul. E distractiv subtiaza si formeaza corpul, si ajuta la reglarea respiratiei. Pe mine m-a ajutat foarte mult sa slabesc, desi deocamdata ma mentin cu exercitiile fizice obisnuite ( abdomene, genoflexiuni, flotari- la perete daca nu poti pe podea-) daca preferi totusi sa nu inghiti apa si cu ochiiwinking, as sugera arte martiale. Pe langa ca te ajuta sa te aperi in caz de conflict, antrenamentele lucreaza toate grupele de muschi si sigur te mentin in forma( pe mine m au mentinut - am practicat karate timp de 7 ani)

2 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Inotul este un sport care te poate lasa si plinut, nu te face atat de suplu ca alte sporturi, in rest este sportul ideal, ti-l recomand calduros in special daca aveti bazin olimpic convenabil. Pentru performanta in orice sport e cam tarziu. DAR. Esti sigura ca merita sportul sa ii dai vita ta, sa te dedici numai lui. Ma uit la marii sportivi care au terminat cariera, mi se par slabi sub orice aspect, aproape toti. Sportul e util sa il practici ca amator, in rest mergi pe gandire, pe dezvoltarea intelectuala.

| unvecin a răspuns:

Ia-ți cartea asta: Antrenamentul condamnatilor - Paul Coach Wade

https://www.libris.ro/......-40-6.html

Și nu trebuie să mai cheltui cu nimic altceva. :) Faci exerciții folosind greutatea propriului corp, într-un mod sănătos, simplu, progresiv, cu mișcări naturale ale corpului care îți întăresc articulațiile nu le uzează.