| Tomoiaga_Bogdy_1993 a întrebat:

am ceva probleme legat de inaltime, am 18ani si 7luni si as vrea sa stiu daca ma pot creste in inaltime parintii mei au ( >MAMA1, 68...TATA >1, 73) Iar eu am 1, 74,eu practic am crescut de la 17 ani in sus(catre 18ani).Si as dori sa stiu daca mai cresc.Sunt pe post de portar si antrenorul meu vrea neaparat sa am 1, 80-1,81.....Credeti ca as putea sa cresc la inaltimea dorita?
Sau orice sport spuneti-mi... Fara vrajeala......Multumesc mult!

8 răspunsuri:
| NevastuicAaA a răspuns:

Vei creste pana cand cartilajele de crestere se vor inchide, la baieti de obicei la 21-22 de ani. O dieta sanatoasa si sportul asigura necesitatile energetice si cantitatile adecvate de calciu si fosfor, vit. A, vit. D...
De asemenea, este necesara secretia de hormoni care asigura crestere, aici intervine problema de genele anterioare,,,, insa se poate depasi cu mult inaltimea parintilor daca se stimuleaza corespunzator secretia. Deci ai sanse sa ajungi la 1, 80.

| Tomoiaga_Bogdy_1993 explică (pentru NevastuicAaA):

Oare daca sar de vreo 500-1000 de ori in sus s-ar putea sa ajute? cred ca este aceeasi schema cu saritul la baschet

| Tomoiaga_Bogdy_1993 explică (pentru NevastuicAaA):

Oare daca as sa-i in sus s-ar putea sa am sanse? Este aceeasi schema ca la baschet. Uitati am aici un vecin care a crescut 11cm decat tatal sau...si parintii lui sunt extrem de mici si copilul lor e ditamai ursu....Sa imi fac o radiografie la cartilaje sa vad daca mis inchise? Multumesc! Este foarte important pentru mine aceasta crestere.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Tomoiaga_Bogdy_1993):

Baschetul NU inalta, asta e unul din cele mai vechi mituri.

Inaltimea e determinata genetic.

| Tomoiaga_Bogdy_1993 explică (pentru Cosmin86):

Tine doar de genetic? Niciun sport nu m-ar putea ajuta macar sa mai cresc 6-7 centrimetii? As avea ceva sanse sa cresc a doar 18ani si 7luni..pana la 21..Ma rog nu stiu, tu ce zici?

| RAY a răspuns:

Nu cred ca vei la 1, 80 poate la 1, 77 maxim, mereu am vazut acelasi tampite si proaste raspunsuri NIMIC NU INALTA nici un sport, dieta etc totul e programat genetic, ai 18 ani s-a cam dus pubertatea la tine 2, 3 cm maxim atat restul basme

| Teo_Teodor_1990 a răspuns:

Incearca basket. Daca nu mai asteapta vreo 5 luni si o sa vezi daca mai cresti xD.