| L3mMoN a întrebat:

Am și eu o întrebare.
Deci as vrea sa mă apuc de sportul numit karate. Și am înțeles că, la început, se face timp de o lună inițiere.
Așadar, mi-ar putea spune cineva câteva detalii despre cum este la început? Cam cum decurge prima ședință?
Așa că sa-mi fac cam la ce ar trebui să mă aștept.

5 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

Vine kung-fu Panda si matura cu tine podeaua big grin

te pune sa stai in pozitii si sa faci miscarile de baza, apoi incet incet iti introduce ideea de amplificare a miscarilor (in primul rand fiecare lovitura contine o armare, apoi loviturile pleaca cat mai mult din centrul de greutate, apoi incordarea tuturor muschilor la sfarsitul unei lovituri, etc.)

insa in ziua de azi eu nu m-as apuca de karate, pentru ca are mai multe probleme:

1. E TOTAL INEFICIENT, una dintre cele mai tampite idei pe care am vazut-o la un stil de arte martiale e NU ca blocarea e o lovitura, ci deflectia, lucru care e o risipa de energie si o expunere la atacuri, pentru ca poti sa faci binemercic deflectie la o lovitura cu varfurile degetelor, din cauza ca NU te impotrivesti loviturii ci o trimiti in alta parte (forta necesara e minima)

0. (ZERO) "competitia" e o TAMPENIE, din cauza ca lovesti odata si apoi te opresti (asta NU se intampla in realitatea reala) cu alte cuvinte intreg antrenamentul, care se face practic pentru competitii, e hadicapat din start

2. pe vremea lu' pazvante, cand a aparut primul Karate Kid (filmul) a fost marea feblete, ce nu ti-au spus e ca tovarasu' de la Karate Kid nu prea are nici in clin nici pe maneca cu realitatea, iar pustiul putea fi batut de un bully ORICAND, ORIUNDE, insa vezi doamne la sfarsit a facut rahatul praf si a fost "respectat", chestie care se numeste "ca in filme"

insa intre timp lucrurile s-au schimbat serios, si EXTREM de putini se apuca de karate daca au alte alegeri, incearca kick boxing, muay thai, brazilian jujitsu, mma, etc.)

| Cosmin86 a răspuns (pentru Bizon95):

Depinde de stilul de karate, multe sunt ineficiente DAR stilul traditional e ala eficient, asemanator cu MMA doar ca fara reguli (ai voie sa lovesti in ochi, in c**ie, in gat, in ceafa, in coloana, etc.).

| Bizon95 a răspuns (pentru Cosmin86):

Da, ASA E, si era invatat de samurai, care nu isi pierdeau vremea cu "puncte" si alte balarii
dar trebuie sa gasesti curs de asa ceva... in Romania sad

| TheBoyTheCool24 a răspuns:

Depinde foarte mult de stilul de Karate pe care-l practici și de instructor ( Sensei ), în lume există n stiluri de Karate printre care: Shotokan, Kyokushin, Shito Ryu iar lista continuă. Eu am schimbat 2 cluburi până-n prezent pentru că oamenii nu erau serioși și nu învățam nimic. (erau mai mult după bani pe Românește ). În prezent fac Ashihara Karate la un Club Sportiv unde am întâlnit numai oameni deosebiți și un Sensei extraordinar care îți explică cum să folosești tehnicile în mai multe moduri fie stradă, fie concursuri, personal n-aș da clubul ăsta pe nimic în lume.

La început o să ți se pară ciudat, toți îmbracați în alb, cuvinte ciudate în limba Japoneză iar lista continuă... Prima ședintă ar începe cu prezentarea ta în cadrul clubului apoi elemente de bază.

| Termopile a răspuns:

Bun la inceput in prima ședință înveți tehnicile de baza blocaje și lovituri simple care stau la baza Karateului dar si modul cum se pronunța ele in japoneză de exemplu blocaje pentru cap : age uke, nagashi uke, etc, pentru abdomen, piept și spate ai ghedan barai, shito barai, shoto uke etc și lovituri de braț mai exact tsuki si înveți cele trei nivele jodan, chudan, ghedan adică cap, trunchi și sub centură (in Kumite adică meciurile in care te bați cu adversarii reali sunt interzise loviturile la ghedan) apoi înveți loviturile de picior incep cu mae geri, mauashi geri, ura mauashi geri. După o să înveți și secerări in japoneză Ashi Barai o să înveți Kara luptă cu adversarii imaginari (cum vezi prin filme. luptători care se luptă cu umbre) mai întâi la început înveți katasuri simple precum Giunino Kata pentru ca mai apoi să ajungi la katasuri mai grele precum Basaidai. Baftă la lucru in caz de te vei apuca de acest sport.