anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Am și eu o întrebare legată de proteine. Aș vrea să mă reapuc de sală, și să mă țin de ea. Vreau să știu dacă proteinele sunt bune pentru oricine indiferent de aspectul corpului? Eu consider că nu iau necesarul zilnic de proteine din mâncare, deci daca as lua proteine m-ar ajuta?
Aș prefera fără răspunsuri pe lângă subiect, ofer fundiță :3

Răspuns Câştigător
| WaterDrop a răspuns:

Nu, nu sunt bune pentru oricine si nu sunt indicate cele artificiale gen pastile, prafuri, batoane. Ai spus bine ca ti le iei deja din mancare pe cele de care ai nevoie si un antrenor bun iti va cere mereu un set de analize inainte sa-ti recomande orice fel de suplimente pentru sala.Cel mai bine discuti cu el intai si roaga`te sa fie unul care are idee ce face. Corpul poate functiona si doar pe grasimi daca ai asa ceva, asa ca proteinele nu sunt ceva absolut necesar ci situational. Era bine daca dadeai mai multe detalii legate de alimentatia ta, kg, etc.

Răspuns Apreciat de Editori
| nugasescusernameliber a răspuns:

Fara proteine organismul nu ar fi capabil sa repare fibrele musculare distruse in timpul exercitiilor si nici nu ar avea suficiente "caramizi " pentru a construi muschi mari si puternici.

Cantitatea de proteine ce ar trebui consumata zilnic a fost estimata o medie de 1 gram pe kilogram-corp, ajungandu-se pana la 4 grame pe kilogram-corp la culturistii profesionisti de sex masculin.

Daca tu consideri ca ai un deficit de proteine in alimentatie, incearca sa suplimentezi natural! Carne, oua, lactate, fasole, naut, linte, ciuperci, avocado, seminte si nuci crude...

3 răspunsuri:
| larrii a răspuns:

Da, bineinteles ca pot fi luate de oricine si bineinteles ca te-ar ajuta. Eu de exemplu imi fac un shake de proteine doar in zilele de antrenament si mananc si putin mai consistent si mai bogat in fibre si proteine. In zilele in care fac pauza de la sala, mananc mai putin (si din punct de vedere caloric) si fac pauza si de la shake.

| Violleta2022 a răspuns:

Suplimentele cu proteine sunt bune pentru adulti, nu pentru copii, nu pentru adolescenti, pentru ca influenteaza dezvoltarea endorina si hormonala a unui copil in crestere. Cresterea se incheie la 20-21 de ani di dupa avrsta asta esti fiziologic, adult.
Dar, proteina normala luata din carne, oua, ficat, peste, ciuperci si quinoa, este sanatoasa si la adolescenti, pentru ca este procesata diferit de corp, nefiind procesata chimic, ca cea praf.