| xSuntUnCascaval a întrebat:

De 2 luni fac sala, si pot spune ca apar rezultate. Din pacate nu cresc in greutate, desi mananc mult dar iau si proteine. Mai rau este cu somnul, nu dorm eu 8 ore pe noapte, dorm cam 5-6. Cu hidratatul o duc bine, consum min. 2 L pe zi de apa.

Acum intrebarea mea este, cum pot sa cresc in greutate. Am 17 ani, 1, 83 si 60kg.

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Proteinele sunt cele care ajuta la pierderea in greutate, iar daca o combini cu munca la sala, este evident ca pierzi din greutate, nu iei greutate.

| MariusTud0r a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu e nimic logic în ceea ce ai spus.Proteinele sunt suplimente pentru masă musculară nu pentru slăbit. L-Carnitina ajută la slăbit.

| Violleta2022 a răspuns (pentru MariusTud0r):

Ba este foarte logic si cunoscut, proteina creste masa musculara si topeste grasimea.
Nu am luat in viata mea L-carnitina, dar totdeauna cand am vrut sa pierd in greuatate, am luat proteina si am rezolvat foarte usor problema.

| MariusTud0r a răspuns (pentru Violleta2022):

Hai să te fac să înțelegi.Deobicei proteina animală conține cantităti minime de L-Carnitine.E un aminoacid care ajută la distribuția și sinteza de proteină. Proteinele nu *topesc* grăsimea.Mai ales suplimentele te ajută să iei în greutate nu să pierzi.Tu crezi că sportivii folosesc proteine în scopul de a slăbi? Te înșeli amarnic.

| Violleta2022 a răspuns (pentru MariusTud0r):

Nu-i nevoie sa ma faci tu sa inteleg, stiu foarte bine ca proteina este pentru cresterea masei musculare, dar ajuta ina celasi timp la topirea grasimii.
Suplimentele cu viatmine nu te ajuta sa iei in greutate, doar cresc sistemul imunitar.

| Violleta2022 a răspuns (pentru MariusTud0r):

Greu la deal cu boii mici!
Ce nu intelegi? Am explicat ca am fost sportiva si luam la greu suplimente cu vitamine, dar nu puneam un gram pe mine, pentru ca ele intaresc sistemul imunitar, NU ingrasa!
In ce priveste proteina, este foarte buna sa creasca masa musculara si sa topeasca grasimile. Pe asta am incercat-o mai tarziu, in viata, in ultimii 10 ani, cand mergeam zilnic la sala si am dat jos ceva grasimita si mi-am intarzit musculatura.
Lasa sfaturile daca nu te pricepi, ca nu ajuta la nimic sa dai sfaturi eronate.

| Cosmin86 a răspuns:

1. Ce proteine iei?
2. Ce mananci? Concret.

| aXy99 a răspuns:

Dormi 8 ore pe noapte. Chiar mai mult, trebuie sa recuperezi si orele pierdute.
E posibil sa fi slabit putin (pierdut grasime) si castigat masa musculara si de aceea sa nu iti arate cantarul mai mult, dar daca nu dormi suficient vei creste mai greu. Poate deloc.

| siriusblack98 a răspuns:

Alimentația probabil este problema. Voi chiar credeți ca dacă va antrenați este suficient sa creșteți în masă? Trebuie ținut cont și de mese. Și de curiozitate, ce rezultate ți-au apărut la 2 luni de sală!?

| cristiww a răspuns:

Cosmin a sugerat mai sus problemta ta. Nu cresti pentru ca nu mananci destul (desi tu crezi asta). E simplu, e singura varianta. Faptul ca iei proteine nu are nici o relevanta (sunt tot alimente), ele se aduna la caloriile totale si daca la final de zi nu da pe plus, nu cresti in timp.
Deci calculeaza-ti caloriile, este cel mai important lucru pe care il poti face.

| xSuntUnCascaval explică:

Folosesc Creatine Monohydrate si iWhey Isolate. In general mananc destul de mult, dar cand am fost la medic mi s-a spus ca sunt in crestere si ca "Kg care le pun azi, le voi da maine jos". Acum m-am apucat de sala deoarece vreau sa fiu militar, un vis inca de mic.