anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu am 12 ani si de 1 luna jumate poate chiar mai mult m-a pus tata sa fac exercitii sportive pentru ca eu sunt cam slabanog asalaughing) si am acasa un aparat de forta si fac cu el... la inceput am facut cu 2 greutati dupa aia cu 3, dupa aia cu 4, si acum fac cu 5 greutati, 1 greutate are vreo 5 kg,si alerg si pe banda de alergat, ca am banda acasa, alerg vreo 2-3 km in vreo 20 min... si fac si 40 de abdomene, toate astea intr-o zi, fac zilnic.in cat timp credeti ca se vor face rezultate,adica muschibig grin, parca am facut ceva muschilaughing? Funda la cel mai bun raspuns!big grin am uitat sa va spun, eu am 49 de kg si in jur de 1m 66 inaltime

Răspuns Câştigător
| Michaelis a răspuns:

Este bine ca faci sport dar ia-o mai usor cu greutatile, tatal tau te pune sa faci sport pentru a fii sanatos nu penttru muschii, la varsta de 12 ani nu poti sa ai nu stiu ce muschii. Sper ca am putut sa te ajut, si sa nu renunti sa faci miscare. happy

6 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Pai la cum te antrenezi, probabil intr-o suta de ani.

In primul rand muschii cresc in perioada de odihna, NU cand tragi de fiare, iar daca tragi zilnic => supra-antrenament, adica progrese foarte lente si mediocre.

In al doilea rand, lucrezi maxim 2 grupe la un antrenament ( 60 de min ), o grupa mare (35 de min ) si o grupa mica(25 de min ), asa obtii stimulare maxima.

Tu acum esti un pic mai facut doarece corpul tau nu era obisnuit cu efortul, si la inceput chiar daca te antrenezi aiurea tot ai progrese, dar apoi o sa vezi ca te plafonezi destul de usor.

| Sympath a răspuns:

Tatal tau nu gandeste. Si eu am avut un coleg in generala care era slabanog, 35 kg 1.50+ si acum are 1.84 si arata destul de bine. Nu trebuie sa faci exercitii de acum, mai ai timp sa te dezvolti.

| ciprian222 a răspuns:

Nu stiu depinde sa zicem daca te tii tare cam intr-o luna, doua.

P.S:Norocu tau si eu vreau aparate de alea sad

| Cosmin86 a răspuns (pentru ciprian222):

Du-te la sala, o sa gasesti o gramada de aparate. Si mai important o sa afli cum te antrenezi corect, ca daca faci exercitii zilnice o sa faci muschi la anul si la multi ani.

| Trasnea_Vladut_Andrei_1993 a răspuns:

Cum frate copil la 12 ani sa ridice 25 de kg la o mana deja este prea mult laughing) rolling on the floor si mai este si slab, a 49 kg daca tu esti slab eu am 11 ani si am 40 kg si nu sunt slabanog! dar n-ai cum sa ridici atatea kg in mana sunt prea mult pentru un copil! dar este gluma...laughing) cred

| Cosmin86 a răspuns (pentru Trasnea_Vladut_Andrei_1993):

Depinde, daca e cu scripeti greutatea reala poate sa fie si 50 % din ce setezi tu, scripetii preiau mult din greutate.