| lucicalucian a întrebat:

La 14 ani sunt foarte slab si scund, oricat as manca pur si simplu nu ma ingras, cum as putea sa ma ingras? Dar sa cresc in inaltime? Recent am observat ca daca fac exercitii fizice acasa (abdomene, flotari etc) incep sa mi se formeze muschi, problema e ca sunt slab. Help pls!

Răspuns Câştigător
| ThePowerlifter a răspuns:

Salut! De ce ai vrea sa pui grasime pe tine? Nu o sa arati deloc bine. Pune masa musculara. In cresterea masei musculare, in inaltime depinde de genetica ta, nu ai ce face asa esti dat de Dumnezeu. Faci ceva muschi pentru ca esti incepator si corpul se schimba un pic. Ca sa faci muschi trebuie sa mananci intr-un surplus caloric. Nutritia e mult mai importanta. Toti care vreti sa aratati un pic mai bine bagati cateva abdomene si flotari si gata credeti ca faceti muschi. Adevarul e ca nu e atat de usor, trebuie sa faci un anumit numar de seturi, repetari. Abdomenele degeaba le faci; De ce? faci abdomene->se rup microfibrele musculare->creste muschiul daca esti in surplus caloric-> nu se vad daca esti 15%+ bodyfat cam asa. Cu flotari lucrezi pieptul si treicepsul, restul muschilor...Cauta programul lui angel fitness pentru masa musculara acasa. Poti invata multe de acolo.

1 răspuns:
| razvan7904 a răspuns:

Stai linistit esti inca la varsta in care organismul se dezvolta, peste un an sau doi poti sa incepi sa mergi la sala si sa iti faci un program sanatos de alimentatie si sport.Pana atunci rabdare!