| Hangover a întrebat:

Sa aveti cea mai tare zi de joi! big grin Am si eu o intrebare legata de sport. De ceva vreme am inceput sa alerg cu mama pe un teren de langa noi. Mama alearga pentru a mai slabi, iar eu alerg pentru a-mi creste rezistenta deoarece in curand voi incepe sa fac atletism combinat cu volei. Deocamdata am ajuns la doar 7 ture de teren (ultima data), dar de fiecare data progresam, ceea ce vad eu este bine. happy big grin Eu fac in paralel si niste exerciti pentru fesieri si picioare, si am auzit ca pentru a ajuta muschii sa creasca dupa un antrenament trebuie sa mananc proteine, insa eu nu le am cu mancatul laughing Am incercat sa manac mai mult, gen vreo doua oua fierte, mai mult iaurt degresat, cereale fortza(nu stiu daca ajuta) si carne (deocamdata nu am apucat sa mananc prea multa) rezultate inca nu au aparut pentru exercitiile le-am inceput de curand. Oricum, vad ca am deviat de la subiect, scuze laughing Intrebarea mea este daca alergatul face mai rau, adica slabeste muschii. Nu stiu cum sa ma exprim, am citit ca ii tonifiaza, dar am citit altundeva ca mai mult ia din masa musculara. Nu stiu ce sa mai inteleg :-s Adica exercitiile pe care le fac eu in paralel pentru marirea masei musculare vor fi in zadar daca si alerg? Nu imi doresc sa slabesc, ci sa-mi tonific si sa cresc masa musculara, Dar acum nu mai stiu ce fac laughing Va rog sa ma ajutati, nu vreau sa fac niste exercitii degeaba, si nu vreau sa ajung o slabanoaga. worried Daca stiti voi mai bine, va rog sa ma ajutati sad Multumesc mult de tot! :*

3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Alergatul te ajuta sa fi rezistenta sa ai picioarele tari dar nu creste masa musculara de la alergat!
Si nu vei slabi mai mult decat vei da jos de pe tine fiecare milimetru de grasime, ceia ce e bine si mai sanatos!
Iar numai de la alergat nu ai nevoie de o alimentatie speciala de proteine, pentru ca oricum le gasesti in diferite mancaruri, iar de mancat trebuie sa mananci ceva happy
Deci nu ai de ce sa-ti faci griji!
Toate cele bune! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand,nu poti pune muschi pe tine deoarece esti femeie si prezinti cantitati foarte mici de testosteron. Tu ai alt hormon,specific femeii,numit estrogen care nu te lasa sa pui muschi.
In al doilea rand,alergatul al intensitate maxima,ceea ce faci tu,arde toata masa musculara ceea ce nu iti doresti. Ai vazut tu vreun culturist alergand? Daca vrei sa iei in greutate,scade intensitatea exercitiului si o sa iei sa zicem ceva in masa musculara dar nu prea mult pentru ca, repet, femeile nu pot face muschi. Si da prin alergat, te tonifiezi.
Si da, exercitiile pe care le faci in paralel sunt in zadar daca alergi la intensitatea asta. Incearca in loc de alergat, sa mergi pe o banda(atentie: sa mergi.nu sa fugi).
Si un sfat: daca nu prea poti sa mananci foarte mult,cumpara un concentrat proteic, adica un supliment care SUPLIMENTEAZA o alimentatie echilibrata.

In concluzie, nu mai alerga la intensitatea asta, continua cu exercitiile pentru marirea masei musculare(apropo: ce exercitii?), si cumpara un supliment proteic ca sa iei mai multe proteine. Oricum, rezultate foarte mari in masa musculara nu prea o sa ai deoarece nu detii hormonul barbatesc in cantitati optime dezvoltarii muschiilor.
Bafta

| Fuchii a răspuns:

E foarte bine că alergi! Îţi dezvolţi rezistenţa la efort şi în acelaşi timp îţi întăreşti muşchii.Pentru ca muşchii tăi să se menţină trebuie să mănânc pentru că tot ce mănânci se transformă în masa musculară şi trebuie să încerci să dai mai mult decât poţi!