| Havyna a întrebat:


Sunt fată, am 17 ani, 70 kg și 1, 70 cm.
Îmi doresc să slăbesc, dar și să îmi tonifiez corpul, ajungând undeva pe la 60 de kg sau chiar mai bine dacă se poate. Am vrut să ma apuc de sală, dar din diferite motive am renunțat la varianta asta. Am puțină grăsime în zona abdomenului, dar foarte puțină. Marea mea problemă este la coapse. Acolo se depune toată grăsimea.
Mă gândeam... dacă îmi cumpăr o coardă, niște gantere și am grijă și la alimentație se pot vedea rezultate și de acasă?
Sunt conștientă de faptul că nu se vor vedea aceleași rezultate ca și când aș fi mers la o sală de fitness, dar totuși am speranțe. laughing
Deci? Ce îmi recomandați? Ce exerciții pot face acasă cu gantere? Am auzit că săritul corzii timp de jumătate de oră este echivalentul unei ore de alergat.
Aștept sfaturi, mulțumesc! happy

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Tu fiind fata grasimea se depune la coapse, fund, sanii, asa sunteti programate genetic, nu poti tu sa hotaresti ca stie organismul tau mai bine, prin sport nu slabim, degeaba sari cu coarda 30 de minute daca consumi o baton de ciocolata de 200 de grame, asa ca exemplu, pentru o punga de pufuleti bagi cam 60 de minute de sarit cu coarda

| Violleta2022 a răspuns:

La 17 ani si 1.70 cm ar trebui sa ai intre 55 si maxim 60kg.
Dieta trebuie inceputa imediate RENUNANANDU_SE la: paine, produse fainoase, cereale, pizza, pasta, foitajele, prajiturile, dulciurile, cartofii de orice fel, snacks-uri, fasolea boabe si sucurile.
Uite aici exercitii speciale pentru solduri si coapse si cum se executa corect:
https://www.csid.ro/......e-12452618

| relian a răspuns:

Poti sari coarda si toata ziua si grasimea sa tot fie laughing.
Oamenii nu inteleg un lucru si anume ca grasimea aia este de fapt ce bagi in gura.
Cand zic ce bagi in gura,ma refer la absolut ce bagi in gura, exact cum suna, iarba daca maninci tot te vei ingrasa.
De ce? Pentru ca depunerile astea de grasime sunt de fapt plus, ceva in plus ce tu consumi fata de ce efort depui.
Cu alte cuvinte, atunci cand ai grasime pe undeva sigur, garantata maninci mai mult decat efort fizic depui.
Iara cand spui mancare ma refer la absolut orice.Nu va ganditi ca nu maninc carne,sau nu maninc grasimi si gata nu trebuie sa ma ingras.
Cum ziceam si iarba daca maninci si e prea multa la fel se intampla.

Ca sa elimini grasimea unde spui ca sa depus,trebuie mai intai sa reduci mancarea,unde stiu si eu la jumate decat maninci acum,dar faci asta asa treptat.
Dupa ce grasimea dispare,trebuie sa mentii alimentatia,nu sa te apuci iar de mancat laughing si atunci poti face ceva sport,dar nu gantere nu rahaturi,poti pur si simplu sa alergi juma de ora,cum ai spus doara sa iti mentii un anume tonus.

Deci primul lucru ce trebuie sa faci este sa maninci mai putin decat o faci acum.
Restu is povesti. Poti sa nu faci deloc sport si sa fii slab,maninci atat cat trebuie.
Daca ai depunri mari,atunci incerci sa uiti de mancare laughing sari peste mese,ocupati timpul cu ceva ceti capteaza toata atentia si vei uita de mancare,nu-ti face griji,organismul are de unde lua energia cei trebuie,de la coapse si de la mijloc,asta pana cand vezi ca nu mai ai,atunci cand vezi,inseamna ca e timpul sa te apuci sa mai si maninci ceva laughing
Cam asta e ideea asa in mare.Ce auzi tu pe la tv, sau sali de sport alea is povesti, fara reducerea mancarii nu faci absolut nimic, iti garantez.
Grasime=mancare, asta e tot, simplu

| anonimg a răspuns:

Relian merită fundă.
Trebuie să sari și coarda, dar cel mai mult peste masa de seară. Pentru că seara se depune tot ce mâncăm, deoarece nu mai depunem efort ca organismul să transforme hrana de seară în energie. Astfel el transformă hrana în grăsime, care mai târziu o poate transforma în energie dacă posesorul nu va mai alimenta organismul cu hrană.
Dar niciodată, chiar niciodată nu trebuie să ne lipsim de masa de dimineață care trebuie să fie una cât mai bogată. Poate doar în zilele de post negru.
Caută să îți faci un obicei ca să mergi mult pe jos în fiecare zi. 10 km ar fi super. Dar nu din primele zile, ci în mod treptat; pentru că suprasolicitarea va face rău și nu bine.

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonimg):

Relian merita si o carte de gramatica...si e departe de a intelege cum functioneaza nutritia, dar macar n-a aberat total.

Tu in schimb...ne mai documentam si noi inainte sa dezinformam lumea? Ce te faci daca iti zic ca sunt oameni ca mine care nu mananca deloc dimineata, iar masa de seara o bogata in carbo, fiind masa de dupa al doilea antrenament si se pot lauda totusi cu abdomen definit? Nu stau sa-ti explic cum, de ce si unde gresesti ca simt ca mi-as pierde timpul, dar ca idee...

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Rata metabolica nu se refera la efortul fizic si starea de reapus, deci nu conteaza ca e dimineata, dupa masa, seara, carbo nu se convertesc in grasime, carbo se convertesc in glicogen in proportie de 80% desi nu in grasime cum scrii acolo, importante sunt calorile nu cand le consumi

| sdfsfsdfsdfsdf a răspuns:

Daca ajungi sa faci doua rotiri de coarda intr o singura saritura inseamna ca esti pe drumul cel bun.
Mi ai amintit de vara trecuta si de cat de fericit eram pe atunci. rupeam
11 tractiuni, flotari 20+, saream coarda in prostie
Mama ma ia plansu

| AnastasiaK a răspuns (pentru sdfsfsdfsdfsdf):

De cand a roti coarda de 2 ori pe o saritura e ceva greu? Ori maresti ritmul si sari o data mai sus ori ridici genunchii la piept la o saritura...not big deal.

| sdfsfsdfsdfsdf a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ahaha, nu.
Saritura sa fie normala dar totusi sa faci 2 rotiri de coarda, si sa continui sa faci 20 30 de repetari fara sa te opresti, la asta m-am referit.
It s-a big deal.

| AnastasiaK a răspuns (pentru sdfsfsdfsdfsdf):

"Saritura sa fie normala"...dar ai cea mai vaga idee la ce tip de sarituri ma refer eu? Pentru mine "normal" inseamna stilul luptatorilor, unde sariturile sunt foarte joase, doar cat sa permita corzii sa treaca si inca n-am vazut om care sa poata roti coarda de 2 ori pe astfel de sarituri. Pe de alta parte, ce zici tu acolo stie sa faca aproape orice luptator...la incalzire happy So not, it's not a big deal.

| sdfsfsdfsdfsdf a răspuns (pentru AnastasiaK):

Al draq, stilul luptator laughing)
am fost mi am cumparat o coarda de 30 de lei si am sarit cu ea. dupa 2 sapt eram maestru
""Saritura sa fie normala"" poate ca o faci de atata timp incat ti ai pierdut notiune de ce e normal, asta nu e vina mea. pentru oameni de rand o saritura normala este compusa din folosirea picoarelor pentru a-si propulsa corpul la o distanta de 15-20 cm fata de sol la asta m-am referit, cu asta fac eu 2 rotiri de coarda, daca faci 20 din astea esti boss
"unde sariturile sunt foarte joase" preferatele mele, de abia daca se cheama saritura (sari 5 milimetri), pe picioarele goale le faceam tongue

| AnastasiaK a răspuns (pentru sdfsfsdfsdfsdf):

Nu "stilul luptator", ci stilul unui luptator...stii, ca oamenii aia sar coarda destul de mult si dat fiind faptul ca folosesc asta doar pentru coordonare, o fac cu minim de efort. Normal pentru un luptator e ce-ti zic eu...nu "5 milimetri" (nici daca vrei nu sari doar atat), dar pana in 5cm oricum.

"poate ca o faci de atata timp incat ti ai pierdut notiune de ce e normal" sau poate tu o faci de atat de putin timp incat nu ti-ai dat seama ca nu exista un normal universal si ca fiecare are ritmul si stilul lui.

https://youtu.be/_Xyh6EwSfjw

Enjoy! Mai sunt si sarituri mai inalte in functie de cum vor sa sara, dar majoritatea joase...ca sa nu oboseasca dupa 10 minute tongue