| marilux a întrebat:

Sunt fata si de curand m-am apucat serios de alergat si de antrenamente pentru cresterea fesierilor. Sunt genul de fata skinny-fat, slaba dar cu ceva grasime si cu forme. Am fundul mare, dar e pufos si nu-mi prea place. Eu mi-as dori sa ma tonifiez, dar in acelasi timp sa-mi cresc si mai mult fundul, credeti ca e posibil asta? Vreau sa imi dau comanda de pe myprotein de cateva suplimente precum: clasicul Impact Whey Protein, Creatina monohidrata, jeleuri cu multivitamine, omega 3-6-9, urmeaza sa-mi dau comanda si de niste benzi elastice ca sa imi activez mai bine muschii.
Credeti ca ma pot tonifia si creste fesierii in acelasi timp? Avand in vedere ca voi folosi si suplimentele mentionate mai sus.
Stiu ca tot procesul va dura ceva si pentru asta va trebui sa fiu consecventa.
A si luand si proteinele astea nu ma voi "bulk-ui", nu?

7 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

La femei corpul este foarte diferit. Daca iei proteine si toate cele si faci sala, vei face un spike in growth hormone si are efecte negative.

Daca vrei sa slabesti putin poti incerca keto, reduci carbo la 60-70gr, in rest mananci la fel dar adaugi multe legume proaspete(2-300gr pe zi, sau poti incepe cu 150gr), sau intermitent fasting. Dupa ce vei slabi corpul tau o sa arate mult mai bine structurat, ca si cum ai facut sala, pentru ca grasimea care ascunde mare parte din simetrie era acolo.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Frank51):

"vei face un spike in growth hormone si are efecte negative", poti sa spui sursa? Ca eu cunosc destule fete care fac sala si iau proteine (si creatina si altele) si nu vad niciun efect negativ + nu si-au pierdut feminitatea.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Frank51):

Stii ca intermittent fasting este o metoda de crestere a secretiei de HGH, nu? Adica nu vad logica, blamezi suplimentele, dar recomanzi o dieta bogata in proteine si grasimi + intermittent fasting.

| Frank51 a răspuns (pentru Cosmin86):

Este doar o părere și un sfat. Mai bine face un sport sau exerciții pentru dezvoltare generală + cardio decat sală, așa ar fi mai eficient.

Chestia cu efectele secundare m-am gândit că se leagă de hormoni dar poate gresesc. Repet e doar un sfat.

| Frank51 a răspuns (pentru AnastasiaK):

La 16 ore nu prea se ridică hgh.

| AnastasiaK a răspuns:

Daca, citez, "de curand te-ai apucat", suplimentele alea mi se par risipa de bani. In rest, nu avem noi de unde sa stim daca o sa iei in greutate, o sa te tonifiezi sau altceva, avand in vedere ca ne-ai vorbit in detaliu de cea mai neimportanta parte din procesul asta (suplimentele) si in rest nu ai mentionat nimic din ce conteaza (alimentatie, antrenament).

| JusTPauL a răspuns:

Nu te îngrași de la proteina. Dar nici nu faci mușchi dacă nu ii distrugi în timpul unui antrenament ca să se poată reface mai mari și mai puternici.
Omega 3 și creatina ai putea lua, dar nu știu cum o sa acțiune e asupra fundului tău. Dacă ai un prieten ul pui la treaba și sigur se tonifica cu timpul.
Dacă vrei sa îți lucrezi serios corpul.
Îți recomand după redeschiderea sălilor sa faci cardio pe muzica. Nu știu exact termenii dar înțelegi tu. Faci diverse exerciții cu greutăți sau fără în ritm accelerat. Iar după 2 luni imposibil sa nu vezi diferența. Bafta?