| AlexandraR21 a întrebat:

Buna TPU.Sunt noua pe acest site si pana acum ma uitam la intrebari si am decis sa va pun o intrebare.Vreau sa slabesc cateva kilograme si sa imi fac putin abdomenul, picioarele si mainile. Vreau sa imi dati niste exercitii sau...

Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Buna! Mai intai de toate trebuie sa stii ca slabitul se realizeaza numai prin deficit caloric. In primul rand, trebuie sa calculezi cu ajutorul unui site sau al unei aplicatii (se gasesc o gramada) numarul aproximativ de calorii pe care organismul tau il arde intr-o zi. Apoi, te asiguri ca numarul de calorii pe care il consumi este mai mic decat cel pe care il arzi. Astfel ai realizat deficitul caloric. Trebuie sa stii ca activitatile care ard cele mai multe calorii in timpul executarii sunt cele de tip cardio (alergat, sarit coarda, mers pe bicicleta, etc), insa exercitiile de forta dezvolta muschii, iar astfel ti se accelereaza metabolismul. Daca alegi sa mergi la sala, cel mai indicat este sa discuti cu un antrenor de acolo. Acesta iti va da cele mai bune sfaturi si te poate ajuta sa executi corect exercitiile la inceput. Daca lucrezi acasa, poti cauta pe Youtube sau pe internet diverse tipuri de exercitii pentru zonele pe care vrei sa le lucrezi. Nu exista "exercitii minune". Majoritatea pe care le vei gasi sunt utile intr-un fel sau altul. Insa ar fi gresit sa-ti recomandam noi niste exercitii din moment ce nu-ti cunoastem nivelul/rezistenta/eventuale probleme de sanatate. Cel mai bine este sa-ti alegi tu si asa poti alege si ceva care sa-ti placa. A, iar pentru a urmari mai usor progresul, iti recomand aplicatia MyFitnessPal. Nu e cine stie ce, dar iti calculeaza numarul de calorii necesar, te lasa sa adaugi alimentele pe care le consumi intr-o zi si iti face un calcul zilnic si poti introduce si unele dintre exercitiile pe care le faci. Pe scurt, este destul de utila. Daca mai ai alte nelamuriri, nu ezita sa intrebi. O zi frumoasa!

5 răspunsuri:
| ilseparatios a răspuns:

Buna Alexandra,
Ma bucur ca te-ai decis sa scapi de cateva kg in plus

Vino cu mia multe detalii sa poate cineva sa iti dea sfaturi
Varsta -
Still de viata
Ce obisnuiesti sa mananci
Unde vrei sa faci exercitiile, acasa, la sala?!

| AlexandraR21 explică (pentru ilseparatios):

Răspund după 3 ani. Am revenit tocmai acum pe această platformă.
14 ani
Exercițiile acasă
Mănanc echilibrat să zic așa. Și carne, dar și fructe chiar dacă nu așa des

| ilseparatios a răspuns (pentru AlexandraR21):

Buna Alexandra, bine ai reveni dupa 3 anihappy cum esti?

| AlexandraR21 explică (pentru ilseparatios):

Sunt bine.Am slabit ceva dar inca vreau sa mai slabesc

| mihaelaanghel05 a răspuns:

Pentru dat jos kilograme gasesti informatii pe www.suplusisanatos.ro
De asemenea iti recomand exercitiile de pe gymsport. Au si exercitii de cate 15-20 de minute pentru diferite parti ale corpului.