anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce credeti, este normal sa am la aproape 16 ani max 50 kg(nu stiu exaact ultima oara cand am fost masurat am avut 47) si in jur de 1.65? Si ce ar trebubi sa consum ca sa ma mai ingras sau pentru masa musculara?

3 răspunsuri:
| ALGator a răspuns:

Incepi cu calculatul BMI-ului care la tine e 18, 4, adica foarte putin sub greutate. Daca te simti bine asa nu e problema. BMI la adolescenti nu e tot atit de exigent, pot exista variatii.

Daca vrei sa mai cresti vreun kg doua sa ajungi la "normal" atunci vestea buna e ca poti sa maninci mai mult din ce iti poftste inima. Important e sa maninci variat.
Punctajul energetic in mare al alimentelor este 9 grasimi, alimente cu grasimi, (7 alcool - nu e permis de recomandat) 6 ducliuri, hidrat de carbon, fructe dulci si in final 1-3 pentru verzaturi.
Deci nu te ingrasi din verzaturi dar ai nevoie de ele in general.
Spre deosebire de cei care vor sa slabeasca, poti sa mai iei o masa suplimentarea spre seara (un orez cu lapte etc) ca sa lasi stomacul sa lucreze si noaptea.
Gustari intre mese (la 9-10 si pe la 15) isi aduc si ele aportul. Mareste cantitatile cu mincaruri care iti plac, nu minca in sila. E aritmetica :-)

Pentru masa musculara adaugi 1-3 feluri de miscare dupa placere, de ex alergat, inotat, sport, mers pe jos incit sa ai niste ore pe saptamana din fiecare.

Bafta!

| anonim_4396 explică (pentru ALGator):

Asta e ca eu fac sport aproape zilnic(maxim 3 zile nu fac pe saptamana) si cum am mai nou antrenaamente zilnic de la 6 si tin caate 1 ora- 1:30 oricat maananc mai pe seara se da jos laughing

| ALGator a răspuns (pentru anonim_4396):

OK. Ai de ales. Ori compensezi cu alimente pentru efortul facut ori mai reduci efortul. Cred ca 1.5-2 ore saptaminal erau suficiente pentru marirea masei musculare si "forma fizica".
Faci sport mult, trebuie sa maininci mai mult (sau mai des). Asta e.
Ar trebui sa stie antrenorii mai bine.

E bine sa te cintaresti odata pe saptamana. Probabil ca faci asta.